Pacientul liberal Napooleon Mișu Chirica umblă liber prin oraș

” Sunt primul demnitar din Iasi care am fost intampinat de un ministru la poarta ministerului. De 30 de ani Iasul n-a mai avut o asemenea recunoastere „. 

Citatul îi aparține auto-proclamatului frate întru Sfîntul Duh al mitropolitului Teofan, auto-declarat urmaș al Doinei Cornea, cel asemeni lui Hristos în Săptămîna Patimilor, general al colinei cu betegi a Buciumului, primar al Dubaiului Estului, adică magistralul pesedisto-liberal și iscusitul cîrmaci de Bahlui Mișu Napooleon Chirica. Uraaa !

Cei care suportă de atîția ani molima agresivă și jegoasă patronată de baronachele Chirica ar putea zice că era mai bine, eventual, ca mama primarului să fi fost întîmpinată, la poarta maternității, de vreun arhanghel cu arichi divine, care să-l ia pe micul înfășat Mișulică și să-l ducă departe de Iași, scăpînd astfel locuitorii sărmanei urbe de pacostea bipedă viitoare.

În lipsa acestei intervenții preventive, ieșenilor normali le rămîne doar nădejdea din urmă, adică salvarea de micul ceaușesc liberal printr-o intervenție pămînteană. Ori a DNA ( mai puțin plauzibilă ), ori una medicală, care să-l ducă pe pacientul Napooleon Chirica în locul demult cuvenit, alături de bunii săi tovarăși & colegi de suferință zgomotoasă : Zeus Aghiorghiesei, Ramses Dănilă, Baiazid Costăchescu, Beethoven Dumitrache, Hitler von Țibana și Stalin Gavrilă.

Sau poate napoleonul primărez al Iașului pleacă singur în expediția de extindere a imperiului său de drept divin, asediind zidurile și gardurile care îi adăpostesc pe unii dintre dușmanii săi vechi, pe dealul Buciumului, cum te duci spre Vaslui, pe partea dreaptă.

La luptă, domnu’ împărat Napooleon Chirica ! Victorie !

Dacă te rătăcești pe drum, ia-te după ambulanțele însoțite de o mașină a poliției. Și nu uita : dacă te duci singur, asta o să fie circumstanță atenuantă.

Curaj ! Cu cît mai repede te duci, cu atît mai mult cresc șansele de vindecare. Spre Bucium, deci, Napooleoane !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here