Oscar di Bahlui, la snop, cu zeamă di biți deont-ologi

Breee, țaranilor di asfalt, ascultați aici-șa ce zice ,, lideru’ presii bahluieze ,,  : Moldova n-are autostradă, da’ are în schimb Oscaruri, moșule. În fine, are de fapt gargară ieftină, de doi lei, cu ramă deont-ologică și zeamă de bîlci, da’ nu ne mai punem noi la hambiție pentru atîta lucru, că doar nu sîntem fluxtrați și invideioși pi suptcesili uaminilor di mari suptces.

Mai e’zakt, co’form lu’ lideru’ presii ieșene : zilili trecute, s-au acordat „ Oscarurile Moldovei ”. Și mai e’zakt : ,,  Misterul industriei IT şi de Outsourcing Iaşi a fost dezvăluit ,, ! Taadaaam ! Ninunați-vă, stuchiț’ în sîn și daț’ ochii pisti cap ! Sau pisti crap ( și romînez, și anglo-americănez ), că fi’n’că acest găinaț bahluiez cu pretenții de balegă semi-planetară e cam ca în bancul cu limuzină Volga, bicicletă , Leningrad și Moscova : nu e cu filme, ci cu biți & gargară, nu e pentru cine se potrivește, ci pentru cine decartește, și nu prea s-a dat, ci s-a cam luat. C-așa-i în tenis, precum și în teatrul  ieften de bîlci provincial, cu actori, scenă și cortină ca în iarmarocu’ de Sfîntu’ Talaleu – doi la leu și unu’ pi dijeaba.

Well, bro’, iaca și desenul explicativ : un șef acționar de la ,, Ziarul de Iași ,, , prea-cinstitul Dan Radu ( zis și Gradu’, da’ aista ‘i doar un răutăcism ) are, pi piersoanî fizică, și o gazetă de perete internetic, împreună cu un tovarăș biznismen, Dan Zaharia, progresistu’ ăla teribel care a fost fondator la partidul mort numit ,, Pentru Iași ,,. Ahaaa, vrăjeala aia la care au pus botul mulți proști și fraieri ieșeni, iar întrelighenția di Bahlui își rupea cu spume cămeșa di pi chept pentru noii Mesiuți, pînă cînd vrăjeala a fuzionat cu USR, iar șeful ei, rebutul Andrei Postolache, a votat de cîteva ori, în Consiliul Local, în favoarea penalului primar Chirica și a găștii lui de mafioți.

Tot acești doi Dani cu centură maronie, Radu & Zaharia, au fost ăia care l-au dus de mînuță pe penalul & multi-inculpatul primar Mihai Chirica, ca să primească un premiu de doi lei și de carton ud, la o cumetrie digităloasă de provincie, prin Polonia. Fiindcă Danul zaharos era băgat într-un mega-biznis cu o mega-firmă străineză, firmă care avea nevoie de aprobarea primarului Chirica pentru a da drumul la o mega-afacere imobiliară. Ce mai conta că ambii Dani maronii erau ( și sînt ) mari fani ai opoziției useriste, care strigă amarnic despre mega-șmenurile imobiliare și penale ale mafiei inculpatului Chirica … ?  Banii nu miroase, brooo’, p’ecum a zis nemuritorul Gambetta.

Eeeei, acu’ doar n-o să ziceți că snopul de premii oscaroide  ( sau ascaridoide ), acordat de alde Danii maronii, s-a dat pe bază de cotizații colaterale, interese supterane sau alte de-astea … Ori că mai lipsea din snop un premiu pentru digitalizare inghinală, sau altul pentru stimulare dorsală, ca să fie penibilozitatea & amuzăceala în formație ( sau deformație ) komplektă … Ori că mai era nevoie mare de un Premiu Special pentru Cotrobăială Digitală și Outsourcing Hakerist, înmînat de Dan Radu lu’ Edi Hellvig, directorul civilos al SRI. Păi, se poaatee …. ? Are și Moldova nijte Oxcaruri, da’ noi, în loc să aplaudăm în cor, facem mijto … ? Ce dacă e nijte Oxcaruri mai oxiurice, așaaa … ? Uaminii ăia s-a’ scremut, da’ a’ și făcut.

Ca dovadă că redacțiunea noastră sprijină ( dorsal ) aceste eforturi digital-mînăristice, acordăm premiul Oxcar pentru publicitate oximoronistică, oxiuristică și penibilozitară autoarei magistralului articol despre minunata ceremonie. Bravo, fată, ejti tare, la școala profesională di gurnalism bahluvionar erai sigur șefă di promoție promoțională ! Domnu’ Dan Gradu, să-i daț’ fetii o bere ș’ trii mici, că merită – așa digitalizare manuală nici alde Bil Gheiț’ n-are, cu tot 5 G-ul lui.

În rest îi ghini, o plouat, s-o făcut deontolojia, dijitălăria ș’ punctu’ G cît bostanu’.

Așteptăm deci cu mare interes oscăreala bahluieză di anu’ viitor, ocazie cu care redacțiunea noastră va oferi un nou premiu special, precum și imnul oscărăliei ieșene, pi ritm di rap, trap ș’ horodincă : ,, Trandahir di la Malldova, / Te-aș izbi, da-ți pică trompa ,,.

Zi-le, domnu’ Bobi !

1 COMENTARIU

  1. Mai da-i in sloboz de gunoaie sorosiste! Liderii p… mele. Niste gunoaie, care au oprit comentariile de tot, la cate p… le intrau in gura, pe minut. N-am pretentia sa apara commentul asta fiindca vorbesc altfel, dar la rapanosii aia n-ai voie. Toti, pe sablon securistoid aka UM Digi24… Sa ma pis pe ei! De fapt, ma pis constant pe ei, de vreo 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here