Onuțul, hrițacul și securiștenii

Acu’ vreo săptămînă,  7 Iași a publicat un articol din care poporul suveran putea afla că de înființarea filialei județene a partidului lui Liviu Dragnea, APP,  se ocupă niște persoane, vreo trei, tare interesante : un fost ofițer SRI destul de dubios, un funcționar public condamnat pentru infracțiuni informatice și încă cineva de care ceilalți doi habar n-aveau.

Fostul ofițer SRI, Relu Onuțu ( poreclit Porcuțu de uaminii răi ), a fost și el implicat într-un dosar penal, da’ nu asta e partea cea mai interesantă din biografia lui. Nici faptul că e cam traseist politic, începînd ca șef prin  uitatul PLD al lui Stolojan și terminînd  ca-combinator prin semi-răposata  ALDE varujano-vosganiană. Perioada cea mai radioactivă a tovarășului ex-apevist Onuțu / Porcuțu e cea în care, ca ofițer care apăra, cică, Constituția, se zicea despre el, în cercuri mai restrînse, că e mîna dreaptă a generalului SRI Tiberiu Simion, zis Semi-om. Da’ nu mîna dreaptă pentru depistat dujmanii patriei, ci pentru tot felul de chestii cleioase, dubioase și aducătoare de foloase. Foloase patriotice, evident, că doar și pentru patrie e bine, dacă securiștii ei o duc foarte bine.

Informația despre implicarea în APP a ex-ofițerului SRI dubios și a colegiului său infractor era de ceva vreme pe site-ul partidului, da’ numa’  7 Iași a scris despre asta. Celorlalți ziariști din tîrg nu li s-a părut interesant, probabil, că taman un ex-securist cu iz suspect devine om de bază în partidul lui Dragnea, adică tocmai acel lider politic care se plînge, cu destule motive, că a fost băgat în pușcărie exact de neo-securiștii cu ambalaj democratoid.

Eeeei, da’ nu asta e nostimăraia cea mai mare, că 99% dintre marii gurnaliști ai tîrgulu’ n-au optservatără coșcogeamite musca de kko din blidul cu ciorbă dragnistă. Nooo, alta e faza sempatică. Cum-necum, se pare că Dragnea și ai lui s-au prins că dubiosul ex-SRI-ist Onuțu și colegul lui infractor nu-s chiar cea mai bună variantă de pus fundația la filiala lor ieșeană de partid. Așa că au găsit alți oameni care să le facă organizație județeană. Cînd colo, ce să vezi …? La o zi după ce Dragnea & Co au renunțat la dom’ colonel SRI Onuțu & colegul lui infractor, în ziarul marilor deontologi Toni Hrițac & Andi Lăzescu – GDS / SIE / PNL / PDL / PLM apare un articol fulminant, prin care ieșenii erau anunțați că noua echipă de conducere a APP Iași, cea care înlocuise trupa infracțională a sereistului Onuțu, are bube penale. Șoc și groază, pe scurt.

Dacă ați supraviețuit șocului livrat de gazeta hrițaco-lăzească, sper să puteți observa grămada de îngrășămînt natural și deontologic, cît casa :  lu’ alde Toni & Andi nu le puțea că un securist dubios și un infractor cleios sînt oamenii de bază din Iaşi ai partidului dragnist, dar fac valuri instantaneu cînd securistul și infractorul sînt scoși din schemă… Altfel spus, în traducere liberă pentru proști : penalii lor sînt mai penali decît ai noștri …

După acest episod, mai mult decît nostim și relevant, un grup de cititori din satele Deontologenii din Deal și Agățații de Jos ne-au transmis la redacție o întrebare : reacția ultra-rapidă a marelui deontolog  Toni Hrițac e bazată pe o decartare clasică, în caș, sau pe un agațament din vremea cînd colonelul Onuțu / Porcuțu se ocupa de treburile dosnice ale generalului Simion / Semi-om ?

Răspunsurile le puteți trimite pînă pe Ziua Presei Acoperite sau pînă pe Ziua Securiciului de Cacao cu Rahat. Premiile – cîte un șut în dos gurnaliștilor acoperiți și securicilor bîhliți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here