O vijelie a dat peste cap oraşul în doar câteva minute!

 

O vijelie care s-a abătut asupra Iaşului vineri după-masă a doborât arbori şi crengi, a luat pe sus acoperişuri, a inundat străzi şi a blocat circulaţia. Chiar şi deschiderea festivalului Afterhills a fost amânată pentru ora 18:00.

Pe bulevardul Poitiers s-au desprins cărămizi şi bucăţi de tencuială de pe blocul în care se află şi sediul Centrului de Cartier Frumoasa.

Copaci căzuţi pe reţele de fir contact au dus la probleme grave în circulația tramvaielor, care nu au circulat minute bune în zona contrală.

Strada Sf. Andrei, proaspăt modernizată, a fost inundată.

Angajaţii de la Servicii Publice acţionează acum cu cinci echipaje pentru degajarea bulevardelor şi locurilor în care au căzut arbori. S-a acţionat la Spitalul C.I. Parhon, la Centrul Cultural Francez, la Casa Armatei, în Clopotari şi în parcul Copou.

În parcul Copou sunt mai mulţi copaci doborâţi. Unul a căzut peste un cort în care erau oalelele unor meşteşugari veniţi la Târgul „Cucuteni 5000”.

Chiar şi circulaţia feroviară a fost oprită în judeţul Iaşi, pe Magistrala 500, în zona localităţii Paşcani, din cauza unor copaci care au căzut pe linia de cale ferată, blocând astfel traseul trenului 1752, care circula pe ruta Suceava – Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here