O fetiță de opt ani, desfigurată de maidanezi în Copou

În afară de subiect de campanie electorală și de veșnic motiv de gâlceavă între politicienii de la formațiuni rivale, problema câinilor comunitari nu revine în actualitate decât atunci când aceștia mai produc o victimă.

Așa s-a întâmplat și ieri după-amiază, pe strada Codrescu, în Copou, unde o fetiţă în vârstă de 8 ani a fost atacată și desfigurată de doi câini maidanezi. Se pare că sendvişul din mâna fetei a fost „mobilul“ atacului, câinii mușcând-o pe fetiță în zona ochiului și urechii drepte.

Fratele victimei a fost primul care a văzut-o pe fetiță după incident, aceasta intrând în curtea casei sale cu fața plină de sânge și chiar prăbușindu-se la pământ de durere.

La faţa locului a intervenit un echipaj medical de tip B2, cu asistent medical, al Ser­viciului de Ambulanţă, care i-a acordat fetiţei măsurile de prim ajutor.

Echipajul medical a fost solicitat pentru un copil cu plăgi muşcate de câine, la faţa locului fiind găsită o fetiţă cu plăgi în re­giunea suprasprâncenară dreaptă şi în zona urechii drepte. Pacienta era stabilă hemodinamic, iar după îngrijirile acordate la faţa locului a fost transportată la Spitalul de Copii, a precizat Nicolai Pralea, pur­tător de cuvânt al SAJ Iaşi.

În urma investigaţiilor efectuate de medici în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul de Copii a rezultat că starea fetiței nu este gravă, însă că va avea nevoie de câteva zile de spitalizare.

În acest caz s-au autosesizat şi poliţiştii, care s-au deplasat în zona unde s-a produs incidentul pentru adunarea de probe.

În urma incidentului, reprezentanţii Salubris au precizat printr-un comunicat de presă că în cursul zilei de ieri o echipă de hingheri s-a deplasat în zonă respectivă și a capturat patru exemplare canine, aflate însă pe domenii private“.

Salubris SA a avut mai multe acţiuni în zona Parc Copou, şi numai în cursul săptămânii 13-17 februarie echipele de prin­ză­tori câini au capturat opt exemplare canine. Ne manifestăm re­gre­tul cu privire la acest incident nefericit, dar și proprietarii trebuie să acţioneze în consecinţă prin sterilizarea câinilor şi îngrijirea corespun­ză­toare în scopul prevenirii în­mulţirii şi abandonului acestora pe domeniul public“, s-a precizat în amintitul comunicat.

Așadar, câinii… mușcă, iar caravana Salubris trece, problema rămânând nerezolvată. Din păcate, până la următorul caz, când se va face din nou ceva vâlvă și… gata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here