Nuntă întreruptă de jandarmi în Bistrița, pentru nerespectarea numărului maxim de participanţi. Ce amendă a primit organizatorul

Jandarmii au intervenit la o nuntă care se desfășura, duminică, într-un local din Bistrița cu peste 50 de invitați, numărul de persoane admis în contextul pandemiei cu noul coronavirus la evenimente private. Organizatorul a fost amendat cu 3.000 de lei, iar petrecerea a continuat după ce 30 de nuntași au fost trimiși acasă.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud (IJJ), citat de Agerpres, pe terasa localului se aflau cu 30 de persoane în plus faţă de numărul prevăzut de normative. Purtătorul de cuvânt al IJJ Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan, a precizat că jandarmii au rămas în zonă până când numărul participanţilor la nuntă a fost redus la 50, restul fiind nevoiţi să părăsească terasa restaurantului.

“Duminică, 28 iunie, jandarmii bistriţeni au intervenit la un local public unde se afla în desfăşurare un eveniment privat în spaţiu deschis, la care nu se respectase numărul maxim de 50 de persoane, conform prevederilor legale în vigoare. Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au aplicat o sancţiune de 3.000 de lei persoanei care a organizat evenimentul şi nu a ţinut cont de prevederile legale în vigoare pentru perioada stării de alertă, numărul de persoane depăşind cu 30 faţă de totalul maxim admis”, se precizează în comunicat.

“Jandarmii au rămas în zonă până s-a reglementat problema, să fie la terasă maximum 50 de persoane. A fost sancţionat organizatorul, nu localul”, a declarat Căşvan. Jandarmii vor continua să facă astfel de controale la localurile din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Sursa: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here