Numărul de cazuri COVID-19 în New York a ajuns la un nou record, depășind Spania la numărul de infecții

Numărul de cazuri de coronavirus în statul New York a ajuns miercuri la un nou record, apropiindu-se de 150.000, depăşind Spania la numărul de infecţii, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a ordonat coborârea în bernă a drapelului în stat, în memoria celor decedaţi. „Acest virus i-a atacat pe cei vulnerabili şi pe cei slabi şi este treaba noastră ca societate să-i protejăm pe cei vulnerabili”, a spus oficialul.

Cuomo a spus că 779 de persoane au murit ziua trecută în statul său, în timp ce Phil Murphy, guvernatorul din New Jersey, a declarat că 275 au murit, cifrele anunţate miercuri depăşind recordurile înregistrate cu doar o zi mai devreme.

În ciuda numerelor sumbre, Cuomo a spus că tendinţele generale rămân încă pozitive. Cuomo a menţionat o scădere a spitalizărilor şi alte date ca dovadă că New York „a îndoit curba” şi a obţinut un anumit control asupra ratei de infectare.

Cuomo a spus că numărul de decese va continua la nivelul actual sau va creşte in zilele următoare, deoarece mor pacienţii în stare critică, internaţi de mai bine de o săptămână şi cei conectaţi la ventilatoare pentru a-i ajuta să respire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here