Nu există buget pentru o nouă Sală Polivalentă la Iași…

Un secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTP) a pus brusc capăt discuţiilor pe ideea construirii unei Săli Polivalente la Iaşi cu bani de la Guvern.

„În acest an, bugetul MTS nu permite demararea niciunei construcţii noi, ci doar mici reparaţii urgente“, a declarat secretarul de stat Cosmin Buzuta în plenul Parlamentului după ce a fost interpelat pe această temă de deputatul PSD Vasile Cîtea.

„Nici fondurile europene nerambursabile nu reprezintă o soluţie, deoarece nu există nicio linie de finanţare pentru construcţia de săli de sport de capacitate mare. Singura posibilitate pentru demararea unor astfel de lucrări ar fi prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, în funcţie de priorităţile de investiţii ale acesteia“, a mai spus secretarul de stat din cadrul MTS

La începutul acestui an, primarul Iaşului Mihai Chirica a vorbit despre faptul că în bugetul MTS se regăsesc două săli polivalente regionale, una la Iaşi şi cealaltă la Braşov.

Totuşi, Primăria Iaşi a făcut un prim pas în intenţia de a construi o nouă Sală Polivalentă, după ce, în bugetul local pe acest an, au fost incluse sume pentru realizarea unui studiu de fezabilitate. Amplasamentul avut în vedere de către municipalitate este Moara de Vânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here