Noi audieri în Dosarul „Transformatorul”

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, pus la zid de martori.

Ministrul Transporturilor, liberalul ieşean Relu Fenechiu, are probleme din ce în ce mai mari cu Justiţie. Cinci dintre martorii audiaţi, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cunoscutul Dosar „Transformatorul” au confirmat că echipamentele furnizate către Electrica Moldova erau vechi şi supraevaluate.

Primul audiat, şeful Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova a susţinut în faţa judecătorilor că transformatoarele achiziţionate în perioada 2002 – 2005 erau „vechi, ieşite din uz şi nefuncţionale”. Declaraţia a fost confirmată de un alt martor, Constantin Ţuţucă, fost şef al Biroului de Control Financiar din cadrul Electrica Moldova, care a mai spus că transformatoarele au fost înregistrate ca piese componente pentru a nu fi prezentat certificatul de garanţie.

Mihaela Olariu, angajata a Agentiei de Servicii Energetice Iaşi, a confirmat şi ea că toate lucrările efectuate în acea perioadă erau făcute cu SC Fene grup, iar inginerul şef al Agenţiei, Vili Voicu, a declarat şi el sub jurământ că transformatoarele erau din generaţia anilor ’70, vechi şi scumpe.

Până la această oră, şi ceilalţi martori au susţinut că echipamentele furnizate de firma actualului ministru al Transporturilor nu corespundeau din punct de vedere tehnic şi că preţul de achiziţie a fost unul mult prea ridicat.

Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here