Niculiță nu se joacă! Au început lucrările la Copou Garden Residence

Omul de afaceri Daniel Niculiță a demarat lucrările la proiectul imobiliar Copou Garden Residence, investiție cifrată la 50 de milioane de euro. În luna septembrie, în Aleea Sadoveanu au început lucrările de sistematizare din zona adiacentă șantierului.

Primul pas al dezvoltatorului a fost modernizarea drumurilor de acces către terenul unde va fi edificat proiectul rezidențial, astfel că locuitorii din zonă vor putea beneficia de căi de acces mai bune încă din această toamnă. Totodată, Daniel Niculiță a inițiat demersurile pentru modernizarea rețelelor de utilități (apă, canal, gaz și energie electrică) întrucât acestea sunt subdimensionate. Astfel, rezidenții din proximitatea Copou Garden Residence vor putea beneficia de rezolvarea unei probleme stringente care trenează de ani de zile, toate acestea urmând a fi făcute pe cheltuiala dezvoltatorului. ”Rețeaua de apă-canal este făcută fără autorizație și este mult subdimensionată. Locuitorii din zonă au probleme din această cauză, iar Apavital refuză să preia rețeaua. Vom reface toată infrastructura de apă-canal conform proiectului autorizat de Apavital așa încât să fie la standardele corecte. Toți locuitorii din zonă se vor putea branșa la noua rețea fără niciun cost. Așa cum am promis am intervenit cu lucrări de modernizare la drumul de acces. Acum este practicabil, iar în final toate aceste căi de acces vor fi asfaltate. Sunt ani de zile de când locuitorii din zonă așteaptă rezolvarea acestor probleme și în curând toate vor intra pe făgașul normal.” spune Daniel Niculiță.

În ultimele săptămâni s-au efectuat și primele lucrări la proiectul propriu-zis, făcându-se turnarea fundației primului imobil din ansamblul imobiliar. Graficul lucrărilor asumat de dezvoltator prevede pentru următoarea perioadă realizarea de lucrări la parcajele subterane ale proiectului până la cota zero, urmând ca în următoarea etapă să se treacă la ridicarea imobilelor de locuințe.

Construit pe un teren în suprafață de 35.000 mp, complexul Copou Garden Residence va fi alcătuit din șapte corpuri de clădire cu regim de înălțime subsol, demisol, parter și 10 etaje, în care se vor regăsi 1.120 de apartamente, 1.250 locuri de parcare, spații comerciale, terenuri de sport, săli de fitness, piscina și SPA, zonă de servicii și o grădină interioară imensă, toate împreună însumând 125.000 mp construiți.

Zona comercială și facilități

La fel ca în cele mai cochete orașe europene, Copou Garden Residence va include o zonă comercială ce va reuni o selecţie de magazine de top, restaurante elegante care invită clienţii într-o incursiune culinară de neuitat, cafenele de inspiraţie internaţională şi alte atracţii definitorii pentru atmosfera cosmopolită. Zona comercială va fi completată de una de servicii unde atât locatarii complexului cât și toți cei care locuiesc în zona Copou se vor putea bucura de facilitățile puse la dispoziție de dezvoltator: grădiniță și scoală primară, sală de fitness, salon de înfrumusețare, barber shop, clinică medicală, etc. Copou Garden Residence va pune la dispoziția comunității și un market care să asigure confortul necesar și care vă va ”priva” de aglomerația din supermarketurile orașului.

Oferta de apartamente

În funcție de nevoi, viitorii membri ai comunității  vor putea alege apartamente cu 1, 2 sau 3 camere. Ansamblul imobiliar va cuprinde 280 de apartamente cu o cameră, 560 de apartamente cu două camere si 280 de apartamente cu trei camere:

  • Apartament cu o cameră 42 mp – compus din cameră de zi, bucătărie, baie și hol
  • Apartament două camere 56 mp – compus din cameră de zi, dormitor, bucătărie, baie, două holuri
  • Apartament cu trei camere 73 mp – compus din cameră de zi, două dormitoare, bucătărie, baie, hol

Complexul rezidențial va dispune de 1250 de locuri de parcare dispuse astfel: la nivelul solului 180 de locuri, la nivelul demisolului 570 locuri, iar la subsol 500 de locuri. La subsol și demisol se vor mai regăsi adăposturi pentru apărare civilă, spații de depozitare pentru locatari și spații tehnice.

Cele mai apropiate construcții din vecinătate se află la o distanță de 20,5 metri ansamblul rezidențial. La amplasarea locuințelor s-a ținut cont de orientarea camerelor față de punctele cardinale, de vânturile dominante și de însorirea maximă în timpul verii. Materialele folosite în construcții, finisarea și dotarea acestora se aleg pentru a asigura un maxim de confort termic, acustic și estetic.

Rares Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here