Niculiță a băgat 300.000 de euro în străzile din Aleea Sadoveanu. Copou Garden Resindence, cel mai serios proiect imobiliar din Iași

Proiectul imobiliar Copou Garden Residence avansează într-un ritm alert. La sfârșitul săptămânii trecute, finanțatorul proiectului, omul de afaceri Daniel Niculiță, a finalizat lucrările la căile de acces dinspre Aleea Sadoveanu și la străzile adiacente complexului rezidențial. Intervențiile la infrastructura rutieră din cartier au început în luna octombrie, când au fost făcute lucrări la terasamentul drumurilor, realizându-se profilarea, nivelarea și compactarea pământului. Apoi au fost efectuate lucrări de așternere covor de piatră spartă care a fost compactată în vederea consolidării structurii străzilor. Iar în final, în zilele trecute, au fost executate lucrările de montare a bordurilor și de astfaltare a tuturor străzilor din cartier. S-a asfaltat până în prezent aproximativ 1 km de stradă,  costul investiției făcute de dezvoltator din surse proprii fiind de peste 300.000 de euro.

Este pentru prima dată când în cartier se poate circula normal, în condițiile în care până acum drumurile nu erau nici măcar pietruite. Totodată, investitorul a inițiat demersurile pentru modernizarea rețelelor de utilități (apă, canal, gaz și energie electrică) întrucât acestea sunt subdimensionate. Costurile estimate de dezvoltator pentru aceste facilități de care vor beneficia și rezidenții din proximitatea Copou Garden Residence se ridică la 200.000 de euro. Locuitorii din Aleea Sadoveanu își vor vedea în sfârșit rezolvață problema stringentă a utilităților care trenează de ani de zile.

Primele apartamente în 2020

Lucrările la primul bloc au avansat, construcția ajungând la cota 0 a terenului, după ce au fost turnate cele două nivele subterane. În viitorul apropiat va începe  și construcția la cel de-al doilea bloc al complexului rezidențial. Dezvoltatorul este decis să lucreze la foc continuu în perioada următoare pentru a finaliza în anul 2020 primele două clădiri din cadrul proiectului. În perioada următoare va fi gata și showroom-ul Copou Garden Residence unde cumpărătorii pot afla toate detaliile despre proiect.

Construit pe un teren în suprafață de 35.000 mp, complexul Copou Garden Residence va fi alcătuit din șapte corpuri de clădire cu regim de înălțime subsol, demisol, parter și 10 etaje, în care se vor regăsi 1.120 de apartamente, 1.250 locuri de parcare, spații comerciale, terenuri de sport, săli de fitness, piscina și SPA, zonă de servicii și o grădină interioară imensă, toate împreună însumând 125.000 mp construiți.

Zona comercială și facilități

La fel ca în cele mai cochete orașe europene, Copou Garden Residence va include o zonă comercială ce va reuni o selecţie de magazine de top, restaurante elegante care invită clienţii într-o incursiune culinară de neuitat, cafenele de inspiraţie internaţională şi alte atracţii definitorii pentru atmosfera cosmopolită. Zona comercială va fi completată de una de servicii unde atât locatarii complexului cât și toți cei care locuiesc în zona Copou se vor putea bucura de facilitățile puse la dispoziție de dezvoltator: grădiniță și scoală primară, sală de fitness, salon de înfrumusețare, barber shop, clinică medicală, etc. Copou Garden Residence va pune la dispoziția comunității și un market care să asigure confortul necesar și care vă va ”priva” de aglomerația din supermarketurile orașului.

Oferta de apartamente

În funcție de nevoi, viitorii membri ai comunității  vor putea alege apartamente cu 1, 2 sau 3 camere. Ansamblul imobiliar va cuprinde 280 de apartamente cu o cameră, 560 de apartamente cu două camere si 280 de apartamente cu trei camere:

  • Apartament cu o cameră 42 mp – compus din cameră de zi, bucătărie, baie și hol
  • Apartament două camere 56 mp – compus din cameră de zi, dormitor, bucătărie, baie, două holuri
  • Apartament cu trei camere 73 mp – compus din cameră de zi, două dormitoare, bucătărie, baie, hol

Complexul rezidențial va dispune de 1250 de locuri de parcare dispuse astfel: la nivelul solului 180 de locuri, la nivelul demisolului 570 locuri, iar la subsol 500 de locuri. La subsol și demisol se vor mai regăsi adăposturi pentru apărare civilă, spații de depozitare pentru locatari și spații tehnice.

Cele mai apropiate construcții din vecinătate se află la o distanță de 20,5 metri ansamblul rezidențial. La amplasarea locuințelor s-a ținut cont de orientarea camerelor față de punctele cardinale, de vânturile dominante și de însorirea maximă în timpul verii. Materialele folosite în construcții, finisarea și dotarea acestora se aleg pentru a asigura un maxim de confort termic, acustic și estetic.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here