#Newspresso: Nou record Emag de Black Friday 2016, Amazon va vinde online Fiat-uri, Intel decimeaza divizia wearables

Samsung cumpara Harman, Amazon incheie un parteneriat cu Chrysler pentru vanzarea de masini iar Intel concediaza o parte din divizia de „wearables”. La noi in tara, eMAG a avut vanzari record de Black Friday, depasind 300 de milioane de lei. 

Valoarea totala a comenzilor eMAG de Black Friday 2016 a depasit 300 de milioane de lei. S-au vandut peste 32.000 de televizoare, 113 bijuterii cu diamante si aproape 13 kg de aur.

Samsung cumpara Harman pentru 8 miliarde de dolari. Gigantul din Coreea va cumpara Harman, un producator important de electronice auto si pentru consumatori casnici. Harman/Kardon, cel mai popular brand din portofoliu, a avut numeroase colaborari cu producatori telefoane si laptopuri, insa Samsung spune ca a cumparat Harman in special pentru divizia auto.

Intel concediaza o mare parte din divizia de „wearables”.Dupa ce in 2014 si 2015 Intel a cumparat doua companii diferite din aceasta zona, se pare ca lucrurile nu au mers asa de bine in 2016. Intel planuieste sa ia o pauza de la productia echipamentelor de acest gen, sau poate chiar sa iasa de pe piata. 

Amazon a incheiat un acord cu Fiat Chrysler pentru a vinde online la preturi reduse trei dintre cele mai bine-vandute masini din Italia. Sondajele de opinie arata ca jumatate dintre italieni sunt dispusi sa isi cumpere urmatoarea masina online, dar 97% dintre ei prefer sa o ridice personal, de la un dealer. 

Warner Bros achizitioneaza Machinima, o retea de divertisment pentru pasionatii de jocuri.Conform contractului, tot continutul Machinima va fi detinut de AT&T, ajutand astfel reteaua care incearca de ceva timp cu disperare sa livreze continut publicului tanar. 

Microsoft se alatura Linux Foundation. Desi in trecut Microsoft si Linux au fost doua companii rivale, sub conducerea lui Satya Nadella, Microsoft este foarte schimbat. Astazi, Microsoft este unul dintre cei mai mari producatori de software open source. 

Doru Droscaru vorbeste despre Better si despre proiectele digitale si startup-urile din Romania si Canada. Doru a contribuit la crearea retelei sociale KEEK, care ajunsese la 70 de milioane de utilizatori inainte de a fi vanduta catre un alt serviciu de streaming din Toronto. 

Instagram vede vanzarile prin intermediul aplicatiei drept urmatorul pas in evolutia companiei. De cand a fost preluata de Facebook in 2012, aplicatia a introdus cat mai multe functionalitati pentru a ajuta brandurile sa isi vanda produsele. Iar schimbarile nu se opresc aici. 

EcoHelemet, o casca de bicicleta realizata din hartie, ce se impatureste ca un evantai, a fost desemnata castigatoare la editia din acest an a competitiei internationale James Dyson Award. Casca EcoHelmet este proiectata pentru persoanele care utilizeaza sistemul de ”bike-sharing” si nu poarta mereu o casca de biciclete la ei. 

Achizitia Tesla de catre Solar City a fost aprobata de catre actionari, iar astfel, cele doua companii ale lui Elon Musk se reunesc sub acelasi acoperis. Primul produs care va fi vandut dupa fuziunea celor doua companii va fi acoperisul electric pe care Tesla l-a prezentat saptamana trecuta.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here