Nevoile ieșenilor, prioritatea consilierilor județeni PMP

Grupul de consilieri județeni din cadrul Partidului Mișcarea Populară (PMP) a înaintat conducerii Consiliului Județean lista cu amendamentele la bugetul Județului Iași pe anul 2020. Cele mai importante propuneri vizează reabilitarea drumurilor județene, achiziția unei ambulanțe pentru transport neonatal, demararea proiectelor de realizare a unei autogări moderne, construirii de pasarele pietonale pe traseul Iași Târgu Frumos (E583) și a unei rute alternative către aeroport. În urma consultării realizate în rândul ieșenilor, am stabilit lista de priorități pentru acest an. Primul amendament se referă la achiziția unei noi ambulanțe pentru transportul neonatal, din cauza faptului că cea utilizată în prezent de Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie <<Cuza Vodă>> are un grad de uzură ridicat, fiind singura de acest gen din Moldova.Totodată, considerăm necesară construirea de către Consiliul Județean a unei autogări moderne, principalii beneficiari ai investiției fiind locuitorii din județ. Noua autogară ar putea deveni un mic nod de transport intermodal, adică o stație pentru autobuze, autocare, tramvaie și taxiuri.

Am mai solicitat alocarea de fonduri pentru reabilitarea de drumuri județene, un exemplu în acest sens fiind DJ244F Bohotin Grozești, realizarea unei rute alternative către aeroport și demararea proiectului de amenajare de pasarele pietonale pe traseul Iași – Târgu Frumos al E583, drum pe care și-au pierdut viața aproape două sute de persoane în ultimul deceniu. Tot pentru siguranța pietonilor și a șoferilor, am propus efectuarea unui studiu privind necesitatea montării de indicatoare rutiere şi trasare marcaje rutiere pe drumurile județene, precum și crearea sau reabilitarea stațiilor de transport persoane. Considerăm că toate amendamentele sunt realiste și, cu puțină bunăvoință din partea Executivului, pot fi realizate”, a declarat Marian Constantin Uscatu, liderul grupului de consilieri județeni PMP Iași.

Lista amendamentelor PMP cuprinde și înființarea unui departament special de monitorizare șiîndrumare a instituțiilor medicale finanțate de Consiliul Județean, activarea Departamentului de Relații Internaționale și majorarea alocării financiare pentru investițiile instituțiilor de cultură din subordine.

Amendamentele menționate au fost depuse și la Registratura Consiliului Județean luni, 3 februarie, prin adresa nr. 3541/03.02.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here