Nesimțiții bălălăi din poliția duetului Chirica – Zanfirescu

@ un echipaj auto al Poliției Locale a perturbat circulația din zona Zimbru, parcînd aiurea, în plină stradă, și încurcînd atît mașinile care circulau spre cartierul Alexandru cel Bun, cît și autobuzele care opreau în stația alăturată

@ cînd au văzut că sînt fotografiați, milițienii primăriei au devenit agitați și i-au interzis jurnalistului de la ,, 7 Iași ,, să le facă poze, deși totul se întîmpla într-un loc public, iar angajații primăriei comiteau o contravenție, îngreunînd circulația auto

@ cei doi polițiști locali s-au ofuscat cînd li s-a spus că își fac treaba ca niște bălălăi, legitimîndu-l pe jurnalist și întocmindu-i un proces verbal, apoi amenințîndu-l în mod repetat cu reținerea și ducerea la secția de poliție

@ milițienii lui Chirica au încălcat legea și în mod repetat, deoarece nu s-au prezentat, așa cum prevede regulamentul ( cu nume, prenume și grad / funcție ) și nu i-au înmînat jurnalistului o copie a procesului verbal întocmit

 

Poliția Locală Iași s-a făcut de rîs în toată Romînia, după ce întreaga țară a aflat cum milițienii locali s-au transformat în slugi penibile ale primarului Gheorghe Nichita. Slugi care îi păzeau amanta și o urmăreau peste tot, la pachet cu rivalii amoroși ai șefului primăriei.

Deși inculpatul DNA Gh. Nichita nu mai este primar, obiceiurile de slugi comuniste și primitive au rămas în Poliția Locală, condusă acum de fostul șef al Poliției Județene, neo-milițianul Liviu Zanfirescu. Miliția lui Ceaușescu are urmași cu același sînge în poliția primarului Chirica.

Milițienii lui Zanfirescu perturbă fără jenă circulația auto

Sîmbătă, 9 martie, după-amiază, cartierul Dacia. În apropierea intersecției Zimbru, o mașină a Poliției Locale e parcată total aiurea, în plină stradă, la intrarea în stația de autobuz, încurcînd circulația mașinilor care merg spre cartierul Alexandru cel Bun și îngreunînd accesul în stație al autobuzelor  ( vezi foto ) . Fiindcă și stația de tramvai e la un pas de mașina poliției, pe mijlocul străzii, ,, gîtuirea ,, circulației din zonă e și mai gravă, șoferilor rămînîndu-le doar un culoar îngust de trecere, după ce ocolesc mașina Poliției Locale.

Jurnalistul de la ,, 7 Iași ,, , aflat în trecere prin zonă, face cîteva fotografii ale mașinii de poliție care perturbă în mod grosolan circulația. Apoi, cînd apare un polițist local, mergînd spre mașină, îl fotografiază și pe acesta. Pe spațiul public. Dar milițianul primarului Chirica n-are habar ce înseamnă ,, spațiu public ,, , așa că începe un episod grotesc, cu iz de Miliție a lui Ceaușescu.

Nervos și agresiv, polițistul local fotografiat îl întreabă pe jurnalist de ce îl pozează. Apoi se urcă în mașină, lîngă colegul lui de la volan, încercînd s-o șteargă rapid din zonă, fără să știe că mașina staționată neregulamentar fusese deja fotografiată.

Cînd jurnalistul îl fotografiază și în mașină, polițistul local își acoperă fața cu mîna și îi interzice jurnalistului să îl pozeze, spunînd că nu poate fi fotografiat ( vezi foto ) . Jurnalistul îi spune că această interdicție e absolut nejustificată, deoarece totul se întîmplă într-un spațiu public. Polițistul repetă, agresiv, interdicția de a fi fotografiat, argumentînd că se află în misiune, iar jurnalistul îi spune că acesta e un argument de bălălău.

În acest moment intervine polițistul local aflat la volan, care, pe un ton și mai agresiv, îi cere jurnalistului să prezinte un act de identitate și începe să scrie un proces verbal, motivat de cuvîntul ,, bălălău ,, . Jurnalistul îi spune că felul în care cei doi polițiști locali își fac meseria e în mod evident unul de ,, bălălăi ,, . Polițistul de la volan devine și mai agitat și îl amenință pe jurnalist cu reținerea și ducerea la secția de poliție. Jurnalistul, după ce prezintă actul de identitate, își declară disponibilitatea de a merge la secția de poliție și își menține opinia bazată pe cuvîntul ,, bălălău ,, , precizînd că e convins că are dreptate și că va scrie acest cuvînt și în articolul din gazetă, bazat pe episodul respectiv.

Polițistul-pasager devine brusc foarte activ, iese din mașină și începe să-l filmeze cu telefonul pe jurnalist , deși acesta nu făcea nimic deosebit, așteptînd doar restituirea actului de identitate. După ce polițistul de la volan scrie cu greu procesul verbal, episodul milițienesc se termină cu noi încălcări ale legilor și regulamentelor, deoarece polițiștii locali nu s-au prezentat, așa cum sînt obligați, cu nume, prenume și grad / funcție, și nu i-au oferit persoanei sancționate o copie a procesului verbal întocmit.

E drept, legal a fost doar amuzamentul ieșenilor aflați în stația de autobuz, care au rîs copios de milițienii cuplului Chirica – Zanfirescu.

Întrebări pentru tovarășii Chirica & Zanfirescu

1.Poliția Locală trebuie să ajute la fluidizarea circulației auto, sau la îngreunarea ei ?

2.Polițiștii locali trebuie să contribuie la respectarea legii, sau la încălcarea ei ?

3.Polițiștii locali n-ar trebui să fie inteligenți măcar cît un cîine dresat ?

4.N-ar fi mai normal ca cei doi milițieni locali și colegii lor să ia la întrebări taximetriștii care, de ani de zile, parchează pe trotuar și blochează circulația pietonilor din intersecția Zimbru, la doi pași de locul acestei întîmplări ? A doua zi, la prînz, o mașină a Poliției Locale a trecut prin zonă, dar n-a deranjat taximetriștii care blocau trotuarul ( vezi foto ).

 

 

 

 

 

  1. N-ar fi mai normal ca milițienii locali să ia la întrebări șoferii care fac ,, drifturi ,, periculoase, în scrîșnete de roți și frîne, la capătul cartierului Dacia, după rondul de tramvai, punînd în pericol, zilnic, circulația mașinilor și tramvaielor ?

5.Uniformele negre ale Poliției Locale sînt un semn de doliu pentru inteligență, bun simț și banii din impozitele & taxele ieșenilor ?

  1. După ce ,, 7 Iași ,, a relatat cum primarul Chirica a parcat ilegal, ca un nesimțit, chiar în spatele unei mașini a poliției, care amneda un alt șofer, astfel de parcări nesimțite au devenit o regulă pentru Poliția Locală ?

La final, pînă cînd milițienii cuplului Chirica – Zanfirescu vor deschide dicționarul la cuvîntul ,, bălălău ,, , iată o propunere de text pentru imnul Poliției Locale Iași, bazată pe celebrul cîntec ,, Bălălău ,, , interzis pe vremea lui Ceaușescu de milițienii ideologici ai comunismului :

-Bălălău, țaigherul mamii,

Le-a mîncat la ieșeni banii !

-Lasă, mamă, să-i mănînce,

Că-Chirica mai aduce !

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here