Neo-comunism milițienesc, garantat de diva pseudo-europeană Maia Sandu

Am 21.10.2021 empfing Außenminister Michael Linhart die moldawische Staatspräsidentin Maia Sandu in Wien.

despre jegul ex-sovietic din spatele unor marionete cu ambalaj democratic

 

În ultimul timp, mlaștina mentală care e spațiul public romînez este inundată periodic cu șuvoaie de extaz liric dezlănțuit, care o au în centrul lor pe Jana Darcu de Chișinău / Endura Ghandi de pe Bîc / Marga Tăcer basarabeană / viitoarea Anjelă Jmekerl a re-unificării mioritice etc etc etc, adică fosta ministră fidea a premierului pușcăriaș Vlad Filat și actuala prezidentă-ninune a Respublișii Malldova, Maia Grigorievna Sandu.

Dacă rafinații polemicii oxfordiene și fanii hardvardăriei soft strîmbă din nas la nuanțele pamfletare de mai ‘nainte, iacătă și explicația, ne-stimați tovarăși și pr’eteni : mi s-a cam întors stomacul de la această potemkiniadă grotescă, bună, bio, de la țara nr 1 a democrației mondiale. O butaforie grosieră, din carton putred, executată de tot felul de pseudo-experți sau politicieni cu butoane comune ori prostie perenă , de-alde Sorin Ioniță,  Cristian Ghinea, Marius Oprea, Dorin Dobrincu ș.a.m.d., care ne tot spun ce zînă luptătoare e Maia Sandu și, eventual, ce bună ar fi ca viitoare președintă a Romîniei Mari, adică la pachet cu dulcea Basarabie a fraților noștri de peste Prut.

Asta deși, în lungii ani de după tipărirea basmelor culese de Petre Ispirescu, s-a inventat inclusiv internetul, deci niște oameni normali la cap și la obraz ar putea afla, cu vagoane de dovezi clare, că realitatea e alta decît cea proiectată de manipulanții prostimii neuro-atlantice, întrelectuale și patriotice.

Paregzamplu, ar putea afla că premiera guvernului mega-majoritar al Măii Sandu, Natalia Gavrilița, a avut încă din primele zile de mandat probleme de integritate, provocate de vila în care locuia, ne-declarată în documentul oficial obligatoriu. Ori că ministrul justiției, Sergiu Litvinenko, i-a luat apărarea premierei, în acest caz de integritate, argumentînd că legea obligatorie e proastă. Plus alte declarații sovietoide ale aceluiași ministru al justiției, care ar fi provocat o demisie imediată în orice țară decentă. Ca să nu mai spunem că în CV-ul acestui mic Molotov pro-occidentaloid există o perioadă cînd era subalternul unui alt președinte, primitivul anti-romîn Vladimir Voronin.

Sau ar putea afla că purtătoarea de cuvînt a premierei-ninune, Anastasia Taburcean, e ( ca să vezi … ) taman verișoara prezidentei Maia. Ori că-consilierul prezidențial pentru securitate națională, Dorin Recean, e ex-ministrul de interne al pușcăriașului Filat, ministru înregistrat cînd dădea șefului de la fisc indicații de ,, dat cu dinții de asfalt ,, pe cei care nu răspund la comenzi politice. Sau că alt consilier al prezidentei Maia, Veaceslav Negruță, a fost puțin condamnat penal la trei ani de închisoare, într-un dosar privind atribuirea dubioasă a sumei de 400.000 de euro.

Să mai amintesc că omul de încredere nr 1 al președintei în guvern, vice-premierul și ministrul infrastructurii, Andrei Spînu, a fost în centrul unui scandal legat de o licitație dubioasă, în urma căreia o cunoscută firmă romînească a fost eliminată în favoarea unei firme suspecte din Asia, fapt ce a provocat proteste oficiale ? Mai are rost să spun că și junele Spînu provine din camarila pușcăriașului ex-premier Filat, și că e unul dintre artizanii dezastruosului acord pentru livrarea de gaze rusești ? Ori că uzina metalurgică din Rîbnița, principal sponsor al regimului separatist pro-rus de la Tiraspol, a primit de la guvernul Măii Sandu, în mod repetat și dubios , autorizații scandaloase de mediu, deși poluarea extremă pe care o provoacă de decenii a generat un scandal național ?

Vroiam demult să scriu despre aceste mizerii și despre multe altele produse de gloriosul regim Maia Sandu ( tot ea fiind și premieră pe vremea și cu binecuvîntarea  președintelui & agentului rus de influență Igor Dodon, by the way ) . Am tot amînat, dar picătura slinoasă care a umplut paharul a fost o declarație publică a poliției naționale basarabene, aflate în subordinea unei ministre de carton pro-occidental, Ana Revenco, o ex-ONG-istă pusă ca ornament al mafiei vechilor polițiști, care fac legea din vremurile bătrînului general Voronin. Iată ce a spus poliția reformistei, democratei și pro-europenei Maia Sandu, în legătură cu motivul reținerii unui grup de tineri : ,, Erau în geci negre ,,. Am încheiat citatul.

Evident, e posibil ca toată presa basarabeană care a preluat această declarație să fie plătită de Vladimir Putin ( în ruble, vodcă și icre negre ), deci această declarație a poliției naționale din țara catindată la aderarea UE-istă să fie un fake news ordinar, cum știm noi bine că produc, pe bandă rulantă, slugile propagandiste ale Kremlinului. La fel, în contextul protestelor anti-prezidențiale și anti-guvernamentale de la Chișinău, e foarte posibil ca Ilan Șor, fostul amic al fostului șef pro-european și pușcăriaș al prezidentei Maia, să angajeze tot felul de provocatori, pentru a genera altercații și pentru a escalada tensiunile sociale, în interesul Rusiei.

Dar, însă, totuși … cît de idioți pot fi șefii poliției reformate de minunata prezidentkă Maia Sandu și de guvernul ei de handicapați politici by Harvard, ca să spună că au reținut niște tineri fiindcă aveau geci negre … ?!  Dacă aveau geci verzi, îi arestau și îi băteau pînă recunoșteau că sînt marțieni ? Nici nu vreau să mă gîndesc ce zicea poliția dacă gecile erau maro …

Dincolo de glumă, acest episod arată gradul incredibil de grotesc la care au ajuns simptomele alienării regimului Maia Sandu. Da, regim, fiindcă asta nu mai e guvernare, ci un regim cu tendințe autoritare, nu foarte departe de obiceiurile regimurilor Voronin sau Plahotniuc. Iar dacă nu mă credeți pe mine ( eu fiind agent al Rusiei, evident ), ați putea folosi invenția numită internet ca să aflați ce au declarat public niște ONG-uri basarabene, finanțate din Occident, despre modul abuziv și ne-democratic în care regimul Maia Sandu reprimă demonstrațiile anti-prezidențiale și anti-guvernamentale.

Da, Șor și Dodon fac jocul Rusiei, dar a-i combate cu metode rusești e o soluție idioată și perdantă. Dar evident că o pseudo-guvernare compusă majoritar din idioți nu poate alege decît soluții perdante. Iar pe acești idioți maio-sandiști nu-i vor ajuta nici proptelele nașilor americano-germani, nici suflatul în dos al omologilor și sexperților bucureșteni.

George F. Kennan, marele specialist american în probleme sovietice, a spus, printre altele, un lucru simplu și esențial  : ,, Cel mai mare pericol în relația noastră cu sovieticii e să ajungem ca ei ,,. Iar asta e valabil și pentru haitele sau turmele de pro-occidentali cu spume la gură. Chiar și dacă citatul ăsta ar fi doar un fake news rusesc.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here