Nelu Tătaru, tovarăș liberal-șef : nesimțire porcină cu cravată galben-albăstrie

despre peștele împuțit de la cap și curățat, criminal, de la coadă

 

Deci e clar, precum ne-a spus-o, în față, public, fostul medic decent din Huși, ajuns mare șef liberal : toți sîntem vinovați pentru morții din incendiul de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Și pentru morții din incendiul de la Colectiv. Și pentru incendiul de la maternitatea Giulești. Si pentru toți morții cu zile din toate spitalele romînești ale ultimilor 30 de ani.

Și are dreptate fostul medic decent, ajuns politruc slinos de nesimțit. Dar nu cum crede el, amestecătorul fără rușine al puroiului cu corpul suferind, înfrățitorul porcin al cancerului cu bolnavul muribund de pe patul spitalului, devălmășitorul jegos al lupilor în costum cu oile mioritice și jelos behăitoare.

Tovarășul activist liberal Tătaru are dreptate, fără nici o îndoială, într-un sens anume, care ține de acefalia civică, morală și psihologică a unei populațiii numite popor, din teritoriul considerat, în mod exagerat, o țară numită ” Romînia ” : cam toți sîntem vinovați fiindcă, timp de 30 de ani, nu le-am dat un șut în fund, o palmă peste bot și niște vorbe ca pe maidan, drept în față, tuturor porcilor în costum care au condus Romînia, de la București ori din județele presupusei țări cu acest nume.

Da, pentru asta, oile mioritice sînt vinovate și își merită din plin soarta. Dacă n-ar fi asta tradiția ( ” behăim și înghițim ” ), Iohanis trebuia de mult luat în șuturi pentru felul porcesc în care ține partea prădătorilor ” buni ” , liberali.  Fiindcă ” penalii ” sînt doar la Pe-Se-Deee, evident. Ludovic Orban trebuia de mult tăvălit în glod, la colțul străzii, pentru toată aiureala tîmpită și iresponsabilă cu care a girat ” gestionarea ” crizei provocate de Covid. Marcel Vela trebuia, încă din primăvară, trimis la originile lui cu iz de Securitate, după ce, printre altele, a combătut pandemia într-un mod penibilo-grotesc, la care nici pesediștii nu s-ar fi gîndit – cu imnul național revărsat, ” la tot cartierul ” , sîmbăta și duminica, din megafoanele mașinilor de poliție. Un vagon de jeguri liberale trebuia dus cu huiduieli pînă în arest, pentru afacerile porcești și criminale făcute în numele combaterii pandemiei. Etc etc.

Da, Nelule nesimțit, ăștia mulți și fraieri sînt vinovați fiindcă nu i-au aruncat la gunoi, ca pe o măsea stricată, pe cei ca tine. Dar cei ca tine sînt de zece ori mai vinovați, fiindcă de asta v-au ales și vă plătesc gras, nesimțitule – ca să rezolvați problemele, porcinule în costum. Nu ca să-i pui tu șefi peste singura fabrică de medicamente a statului pe consilierul tău dubios de la Vaslui și pe o tanti tot vasluiancă, desigur eminentă și plină de merite, ca broasca de plete.

Ca să închei, fiindcă reziduurile politico-intestinale n-au nevoie de mari tomografii : tovarășu’ politruc liberal Tătaru, ia un sul de hîrtie igienică, șterge-te bine la gură și du-te-n … durerea ta dorsală. Cu toți paraziții tăi intestinali peneliști.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here