,, Naționala ,, de fotbal a Romîniei e putinistă !

despre idioțeniile băștinoase ale propăgănzii neo-sovietice de rît dermocratic

 

 

Deci e scandalos și stuchefiant, dăcît ! SRI, KKI, DIICOT, PITICOT, PLM și alte organe abulitate ale statului trebuie să se sesizeze imediat și să ia urgent măsuri ( în inch-i, galoane etc ) contra actului grav de putinism comis ieri de așa-zisa națională de fotbal a Rumîniei, care și-a permis, în văzul întregii lumi, să bată echipa eroicei Ucraine, țara care se luptă dramatic cu agresiunea militară a Rusiei, pentru a salva nu doar nevrednica noastră țară, ci și întreaga Europă, plus Polinezia, Malaezia, Bașkortostanul, Alfa Centauri și întreaga galaxie cioclopedică, dacă pot pentru ca să zic așa.

Bine zicea ieri, înainte de regretabilul meci, un tovarăș propagandist de nădejde de la Secția de Presă a Comitetului Central al Partidului Coldeanist Rumîn, tov. Smîrcea Mardeian : el nu ține cu Rumînia, el ține cu eroica Ucraină a marelui rapsod inghinaloid Zelenski, care își pune p’eptul de aramă inoxidabilă împotriva hoardelor lui Putin, la fel ca micul Ștefan cel Mare, contra sultanului ortoman și non-moldovean. E drept, tov. propagandist coldeanist Smîrcea Mardeian nu ne-a mai spus și cu cine ținea el cînd măreața Ucraină a uriașului erou Zelenski era mîna dreaptă a Rusiei putiniste și punea cizma pe gît românilor sufocați de mizerabila asuprire a Kievului. Da’ desigur că chestiile astea îs decît perfidării putiniste. Bravo, tovarășe pruopagandizt Mardeian ! Zi-le, duomnu’ Smîrcea !

Deci pruoblema ie fuarte gravă, mai ales dacă luăm în calcul atitudinea aptsolut dujmănoasă, apruape fa’cistă, a așa-zisului căpitan al echipei naționale de fotbal, numitul Stanciu Nicușor, care întinează în mod nepermis și inacceptabil nobilili ideialuri ale nicușor-danismului, purtînd fără pic de respect numele dă prenume, sau invers, al salvatorului dîmbovițelean & primărez Nicușor Dan. Rușine, cetățene Stanciu Nicușor ! Păi, cum să dai gol așa, de la distanță, ca raketele putiniste kinjăloase … ?! Ba încă a mai vrut să dea gol și direct din corner, noroc că bara porții ucrainene era din metal de rachetă americană Patriot și s-a opus cu succes agresiunii nicușor-stanciste. Păi, dacă nici asta, tentativa de gol direct din corner, nu mai ie aroganță de tip fa’cist, păi despre ce vorbim … ? E imperios necesar ca Statul Major al Federației Rumîne de Fotbal să acționeze cu fermitate și să-l degradeze pe așa-zisul căpitan Nicușor Stanciu la gradul de sergent !

Apropo de Federația Rumînă de Fotbal, se știe că la conducerea ei se află un tovarăș patriot, de nădejde, cu o bună pregătire ideologică și contra-informativă, tov. Burleanu Răzvan. Cum a fost posibil ca un cadru de nădejde al organilor de apărare a patriei să permită un asemenea derapaj ?! Tovarășul instructor al CC al PCR, Dîncu Vasile, responsabil cu Federația Rumînă de Fotbal, a depus oare tuati ieforturili pentru a preveni astfel de situații, care compromit cursul nostru neabătut spre viitorul de graur ?! Este necesară o analiză serioasă la tuati nivelurili muncii de partid, cu accente obligatorii de critică și autocritică, precum și un meci amical de revanșă, în care să se înceapă de la scorul de 5-0 pentru Ucraina.

Lăsînd la o parte hazul de necaz, la meciul de ieri a fost un fel de mic Mărășești fotbalistic, în care amârîții romînezi au făcut țăndări niște vedete de sute de milioane de euro. Deși pînă la meciul ăsta au jucat mai mult ca niște răgălii, fotbaliatorii galbeni și-au spălat acum, într-un mod aproape neverosimil, multe păcate ( mai puțin alde Pușcaș, da’ el are nume de fotbalist ungur celebru, deci Viktor Orban e de vină ). Ptiu, ptiu, ptiu, să nu fie de deochi !

În rest îi ghini, s-o făcut noii propagandijti sovietoizi cît pendula papagalului. Deci, cum a zis tov propagandist Smîrcea Mardeian, hai Malaezia ! Slava !

Lucian Postu 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale ( https://lucianpostu.wordpress.com/rominia-i-a/ )

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here