Monica Berescu: La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție. Devenea tot mai greu să rămâi.

Implicarea mea activă, în zona civică a început odată cu Februarie 2017. Ordonanța 13 a reușit să stârnească în mine sentimentul acela de revoltă pe care doar Colectivul îl stârnise înainte.

Dacă la Colectiv eram însărcinată în 38 de săptămâni și nu puteam să-mi strig oful în stradă, am decis să o fac la Ordonanță. Am ieșit în stradă în perioada aceea tulbure, alături de sutele de mii de români din toată țara. Și când am fost peste 500.000 m-am gândit că pleacă coaliția, dar nu a fost așa.

La finele lui 2017 simțeam că mă sufoc în propria țară. Mă simțeam agasată de tot ce făcea guvernarea, de faptul că în fiecare dimineață când citeam știrile mai apărea o inepție. Devenea tot mai greu să rămâi.

A început 2018 cu un nou Guvern PSD-ALDE , un prim ministru servil care făcea de rușine limba română la fiecare ieșire publică.Treceau zilele iar situația devenea tot mai apăsătoare.

Însă cumva , în negura aceasta a apărut și o veste bună. Dacian Cioloș un om pe care îl respectam pentru profesionalismul lui, un om al cărui guvernare în 2016 îmi dăduse un sentiment de liniște și de normalitate punea bazele Platformei RO100, un ONG care își dorea să creeze incubatoare civice. Să pornească o schimbare de la baza comunității.

M-am înscris în acel ONG și am început să demarăm acțiuni concrete. La Iași, eram vreo 15 oameni, diverși, din toate domeniile. Alături de colegii din RO100 Iași am început să sprjinim 30 de copii dintr-un centru de zi. Apoi am reîmpadurit o zona defrișată, cu 100 de puieți. Am strâns peste 2000 de cărți și le-am donat către biblioteci care practic nu mai aveau fond de carte, către centre de tineri dar și cămine de bătrâni. Ne-am mobilizat și în 4 zile am strâns 1.2 tone de alimente pentru sinistrații din județul Neamț. Toate acestea erau făcute de o mână de oameni. Toate lucruri bune, dar insuficiente pentru situația în care ne regăseam cu toții. Eram în continuare la proteste, iar fiică-mii i se părea ceva firesc. Învățase și lozinci iar pentru ea protestul devenise prilej de joacă cu alți copii.

Mi-am zis atunci că trebuie să mă implic în politică, că doar prin politici publice coerente determini o schimbare în plan național. Zis și făcut. Am început să pun umărul și să sprijin crearea în teritoriu a structurilor tranzitorii pentru actualul PLUS, astfel timp de aproape un an m-am ocupat de partea de comunicare din cadrul Grupului de Inițiativa Județeană Iași și am pus bazele alături de alți colegi la ceea ce este PLUS Iași, astăzi.

Ulterior, am candidat la președinția Filialei Județene și am devenit președinte pe 27 iulie 2019. De atunci, alături de un grup de oameni inimoși, nucleul activ al acești organizații încercăm să creăm un impact și să creștem această filială.

Astăzi, după alegerile locale, împreună cu  USR avem 67 de consilieri locali, 6 consilieri județeni și 3 primari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here