Mișu Parastasică, primărici lăberal di Bahlui

După cumetriile la care milionarii imobiliari și penali cotizează gras la pușculița odraslelor chiricești, primărachele lăberal Mihai Chirica pare să fi dat și de gustul parastaselor. Evident, nu orice fel de parastas și nu al oricui, ci doar chermeze culturălicioase cu popi în coadă și full de dame, la mormîntul vreunui scriitor cu mormîntul lăsat în paragină, chiar în lungii și inutilii ani în care marele pitic edilicios și politic Mișu Chiri’ a fost director tehnic al primăriei, vice-primar și primar.

Cu cîteva săptămîni în urmă, piticul primărez Chirică a zgîlțîit coliva la mormîntul sărmanului poet ironist George Topîrceanu, a cărui cruce uitată s-a umplut brusc de atenție, stimă și omizi politico-culturăcioase ( https://www.7iasi.ro/pirtigoiul-chirica-face-gainat-la-mormintul-lui-topirceanu/). Se vede că pîrțigoiului Chiri’ i-a plăcut tare și a prins gustul colivărelii cu poze feisbuciste, așa că zilele astea a mai pus de-un parastas festivist, de data asta la crucea poetei Otilia Cazimir, băgîndu-i în poză și pe proaspeții vice-primărași, la pachet cu celebroasa și impozanta adfocată & matroană a frumușățurilor bahluieze, duamna Giiaaaniinaaaa Poooroooșniicuuu !

Profund zguduiți de pietatea în serial a primăriciului Chirica, p’ecum și de poza întristatei adunări politico-edilicioaso-coltorale, nembrii cenaclului poeticos ,, Clanțafir di la Malldova ,, au dedicat măreților pitici pioși următoarele variațiuni pe tema poeziei ,, Cîntecul pițigoiului ,, , de Otilia Cazimir ( https://www.poezii-pentru-copii.ro/de-otilia-cazimir/cantecul-pitigoiului ) :

 

Cîntecul pîrțigoiului Chiri’

Măi, Mișule pîrțigoi,

Ce mai cauți pe la noi ?

Teii i-ai tăiat, băi, deci

Du-te-n .. beciurile reci,

Că e DNA pe-afară,

Pe masă –

Cătușa groasă,

Iar mascații te-înconjoară.

Lasă tantea ca fularu’,

Cu buze ca gogoșaru’,

Lasă-i pe lingăii toți,

Pune-ți tablă în chiloți,

Că îți dă Alexe-o foaie,

Să nu suferi în pîrnaie.

 

Iar de-o fi să fii mireasă,

Te-o năși tantea buzoasă

Iar cumătrul tău Găbel

O să-ți fie vornicel.

Hai, noroc unde te duci

Și să ai grijă la buci !

Iar dacă ne-i duce doru’,

Rezolvăm cu vorbitoru’.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here