Mișcare ÎN FORȚĂ pregătită de Jandarmerie! O ADEVĂRATĂ LOVITURĂ pentru cei care protestează împotriva Guvernului Orban

Au trecut două zile de proteste demarate împotriva Guvernului Ludovic Orban și a președintelui Klaus Iohannis. Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, Jandarmeria Română pregătește o mișcare în forță contra celor care vor mai protesta începând de luni, 18 mai, când va intra în vigoare Legea privitoare la instaurarea stării de alertă. Concret, de luni încolo, pe perioada stării de alertă, nu vor mai fi permise protestele în Piața Victoriei și în niciun alt loc din țară. Protestatarii vor fi amendați, iar Piața va fi curățată de oameni. De altfel, și jandarmi prezenți pentru asigurarea liniștii și ordinii publice la protestul de sâmbătă, 16 mai, au confirmat, pentru Bugetul.ro, că, începând de luni, protestatarii nu vor mai fi lăsați în Piața Victoriei.

Pe fondul unei comunicări deficitare a Guvernului Orban, dar și a deciziei Curții Constituționale privind neconstituționalitatea amenzilor și a drepturilor îngrădite cetățenilor în perioada stării de urgență, sute de români au ieșit în stradă.

Ce cer? Demisia Guvernului Orban și a tuturor celor care le-au limitat drepturile timp de două luni.

Jandarmeria nu are bază legală să-i amendeze pe cei care s-au strâns/se strâng la protest

Greșeala făcută de Cabinetul liberal, prin care a lăsat trei zile de „vid legislativ”, până la intrarea în vigoare a stării de alertă, i-a împiedicat pe oamenii legii să-i amendeze pe protestatari, pentru că s-au strâns într-un grup mai mare de trei persoane.

Aici trebuie precizat că organizatorii încercat să respecte, într-o oarecare măsură, regula distanțării sociale, trasând pe asfalt puncte de distanțare.

Protestarii pot fi amendați doar în cazul în care fac scandal, în baza Legii nr. 61/1991.

Reporterul Bugetul.ro s-a deplasat la protestul din Piața Victoriei, de sâmbătă, unde jandarmi prezenți la fața locului ne-au confirmat informațiile avute deja, anume că, începând de luni, când intră în vigoare Legea privind starea de alertă, „cu siguranță” oamenii nu vor mai fi lăsați să se strângă și să protesteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here