Ministrul Mediului acuzat ca apără mafia pădurilor

USR îl acuză pe Ministrul Mediului, Costel Alexe, că acționează la comanda mafiei tăierilor ilegale. USR consideră că proiectul inițiat de ministrul Alexe privind desființarea gărzii forestiere va facilita distrugerea pădurilor și va proteja mafia creată in jurul tăierilor ilegale.

Într-un comunicat oficial USR se întreabă cine a dat de fapt ordin pentru desființarea Gărzii Forestiere și dacă nu cumva în spatele acestei ordonanțe se afla mafia pădurilor. Iată comunicatul USR:

“Guvernul vrea să desființeze Garda Națională Forestieră! Senatorii USR Allen Coliban și Mihai Goţiu au respins, astăzi, în comisiile de specialitate, Ordonanța de Urgență.

USR consideră că nu ai cum să întărești controlul asupra tăierilor ilegale de păduri prin desființarea structurii de control de specialitate și mutarea acestor atribuții în pixul unui secretar de stat numit politic. Atribuțiile și rolul Gărzii Forestiere trebuie întărite, asta este soluția!

Inițiativa Guvernului e nocivă, nu rezolvă problema tăierilor ilegale de păduri, ci o agravează prin centralizare politică.

Garda Națională Forestieră a fost înființată în urma protestelor pentru salvarea pădurilor din România, din primăvara anului 2015.

”Am dat aviz negativ deoarece lupta împotriva infracționalității forestiere se duce la nivelul structurilor teritoriale ale Gărzii Forestiere. Problemele de la acest nivel sunt reflectate în anchete de presă precum cele publicate de Recorder sau Rise Project iar controlul asupra Gărzilor teritoriale îi revine Gărzii Naționale Forestiere. Coincidență sau nu, măsura vine într-un moment în care Garda Națională Forestieră amplificase controalele la structurile teritoriale”, transmite senatorul USR Allen Coliban, președintele Comisiei pentru Mediu din Senat.

Problema tăierilor ilegale de păduri este una uriașă dar pe care nici unul dintre partidele vechi nu a vrut să o rezolve în ultimii 30 de ani.

Cine a dat ordin, de fapt, să fie desființată Garda Națională Forestieră? A fost deranjată mafia pădurilor?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here