Șampanie cu șampon : Mihai Chirica s-a înfrățit iar, pă poiezeală coltoral-patreotică, cu Mișu Enimescu

Cine credea că etilul-șef al copitalei coltorale romîneze, adică penalul pesedisto-liberal Mișu Chirica, va rata un nou prilej de a se face de cacao, adică-cu ocazia zilei de naștere a lui Mihai Eminescu ( plus Ziua Culturii Naționale, la pachet ), s-a înșelat. Vestitul comic grotesc al tuturor ecranelor ( mici, mari, mijlocii și microscopice ) a dat iar cu mult penibil public în populație și cu secreții nazale în iahnie, profitînd din greu de faptul că e încă liber și că neo-milițienii feibucari ai lui Tzukenbleg nu cenzurează prostia lăbărțată sub firme oficiale.

După ce i-a urat ,, La mulți ani ! ,, decedatului Eminescu, tizul primărez s-a pozat solemn, cu blăniță de secol 19 la gît, lîngă teiul celebru, alături de o vestită pupăză bahluieză, celebra adfocată controversată, trompetă comunitară civicăroasă și specialistă în parastase coltorale, duamna Gieanina Poroșnicu ( vezi foto ). Mai să crezi că e vreo reclamă la trilăru’ coltorălesc în serial ,, Mișu Intimescu și Viermonica Smîrcle : cu mîinile palmate ,,. Doar nu degeaba soțul madamei beneficiază, de ani de zile, în ciuda unor decizii ale justiției, de clemența primăreză oblăduită de dom’ premare. Pă bază dă cultureală tipografică lăberală, ievident.

După acest umectant moment foto-poieticos, pe bază de poet național, sirop tricolor și poză cu pupăză, Mișulică edilică idilicul s-a dus să se înfrățească-cu primarele rusofon, rusofil și ne-vorbitor de limbă română al orașului basarabean zis Bălți. Cu această frumoasă ocaziune, marele patriot și unionist Mișu Pîrțica a tăcut mîlc vizavi de lipsa din gura și creierul fratelui său bălțean & ruso-putinofil a chestiei ăleia fasciste și burghezo-moșierești … cum îi zice … limba română. Sau moldovenească, cum îi zic alde fratele din Bălți a’ lu’ Chiri’, unionistu’ patreot al nulii. Așa că marele pitic tricolor Pirpirica a înghițit cumințel cîrnațul verbal umplut cu zdravstvuite, dabro pajalovati’ și precrasnîi gorod Iasî, ca un papagal constipat de carton presat, pus să decoreze o cumetrie de rakeți dintr-o mahala basarabeană. Ce ziceți de asta,  culturalnicilor din Basarabia, ăia care îl tot pupați dorsal pe micul titan unionistic Chiri’ ?

Profund zguduiți de acest teribel tur de forță coltorală, patreotică și poietică al tizului eminescian, nembrii cenaclului unionisto-stratosferic ,, Tramvai, fir de la Malldova ,, au decis să-i ofere vajnicului primărici de Bahlui o culegere de citate fricționale din opera sa litrorală, pentru a le folosi în următoarele episoade ale jalnicului serial în care prestează :

 

,, – Ce te blegeni, cordule,

Fără whisky, praf și vînt,

Cu creierii la pămînt … ?

– De ce nu m-aș blegăna,

Dacă vine duba mea,

Cu mascații răi în ea.

Șpaga scade, spaima crește

Și pulsul mi-l tot mărește. ,,

 

,, Făcînd balet, flenduri, cutră eram

Și mă c…ălcam ades lîngă izvor,

Iar mațul, drept, în cap mi-l fluturam,

S-aud cum cade fața pe covor. ,, 

 

,, – O, rîmai, rîmai la mine …

– Te ciordesc atît de mult …

Ale tale șpăgi, pe toate,

Numai eu știu să le-ascund.

 

– În al turmei întuneric

Te asamăn unui pîrț

Ce se uită-adînc în sticla

Cea golită de cocîrț.

 

Și prin vometul de baluri,

Cu tot praful cel din nas,

Ai în cap mîloase valuri

Și o minte de caras. ,, 

Lamulțean, deci, Mișu Chiri’ Intimescu ! Cu executare, ca să ai timp de scris capro-d’opere cum numa’ tu poți.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here