Mihai Chirica, ofensat că o ședință de guvern va fi găzduită de Piatra Neamț

Războiul rece între conducerea PSD de la centru și primarul Mihai Chirica a mai adunat o „filă“, mărul discordiei fiind reprezentat de hotărârea prim-ministrului Sorin Grindeanu, probabil influențat de Liviu Dragnea, de a organiza o ședință de guvern comună cu executivul din Republica Moldova la Piatra Neamț. Aceasta va avea loc în data de 23 martie, Mihai Chirica arătându-și dezamăgirea față de hotărârea luată la nivel central și subliniind faptul că, la Iaşi, exis­tă cea mai mare comunitate de mol­doveni din ţară.

„I-am trimis o adresă domnului Grindeanu, nu ni se pare normal. Este un afront la adresa moldovenilor pentru că centrul universului pentru relaţia dintre Republica Moldova şi România este Iaşul“, a declarat primarul Iaşului. Acesta a mai precizat că la Iaşi sunt mai mulţi ce­tăţeni moldoveni decât întreaga populaţie a municipiului Piatra Neamţ.

Culmea, de partea lui Chirica se situează și liderul liberal Ludovic Orban, care a declarat, sâmbătă, că şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova trebuia să aibă loc la Iaşi.

„Consider o gravă jignire pentru Iaşi şi pentru ceea ce înseamnă istoria Iaşului. O consider o gravă greşeală politică a guvernului“, a declarat Ludovic Orban.

În ultimii zece ani, la Iaşi au avut loc două şedinţe comune ale celor două guverne, una ţinută pe vremea premierului Emil Boc şi cealaltă pe vremea premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here