Metoda banală prin care elimini hormonii și antibioticele din carnea de pui

Eliminarea hormonilor și antibioticelor din carne de pui poate fi o preocupare pentru mulți consumatori. Deși nu există modalități simple de a verifica prezența acestor substanțe în carnea cumpărată din magazine, există câteva metode la îndemână pentru a reduce expunerea la aceste substanțe:

  1. Înmuierea în apă: Înmuierea cărnii de pasăre în apă, fie obișnuită sau minerală, timp de cel puțin o oră poate contribui la eliminarea unei părți din substanțele nocive.
  2. Marinarea: Pregătirea unei marinade cu apă și adaos de sare, suc de lămâie sau acid citric poate ajuta la extragerea substanțelor nocive din carne.
  3. Gătitul în bulion secundar: Fierberea cărnii timp de 10 minute în bulion secundar (după ce a dat în clocot) și apoi scurgerea bulionului poate ajuta la eliminarea unor substanțe nedorite.
  4. Îndepărtarea pielii și grăsimii: Îndepărtarea pielii și a grăsimii de pe carcasă sau de pe carne înainte de gătit poate reduce expunerea la substanțe nocive, deoarece acestea pot acumula cantități mai mari de toxine.
  5. Gătitul la cuptor: Înlocuirea prăjirii cu coacerea cărnii la cuptor poate fi o opțiune mai sănătoasă, deoarece tratamentul termic la temperaturi ridicate poate contribui la eliminarea substanțelor nocive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here