Mesaj viral de la Dan Negru după propunerea ca religia să fie materie opțională la Bacalaureat: „Nu fiți proști”

Dan Negru a abordat propunerea ca religia să fie materie opțională la bacalaureat, propunere despre care spune că a stârnit iureș.

„Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj in viață!

Santa Maria delle Grazie unde se află „Cina cea de taină” a lui DaVinci sau „Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie.

Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii.

Sa trăiești intr-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă, e o formă de prostie fudulă.

Nu fiți proști, nu vă condamnați copiii la neștiință.

Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie!

Iisus nu ne cere sa murim ca EL, ne cere sa trăim ca el.

Celor din gașca anti le-aș aminti și vorba lui Einstein: Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Mai multe culte religioase din România solicită ca Religia să fie introdusă la Bacalaureat ca probă de examen, la alegere, la fel ca alte discipline din trunchiul comun. Propunerea vine în contextul noilor legi propuse de Ministerul Educației, ce urmează să fie aprobate în Guvern pe 23 martie.

Într-o adresă comună trimisă ministrului Educației, Ligia Deca, 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, susțin că Religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școlară, în raport cu celelalte discipline din trunchiul comun, care pot fi alese de elevi pentru a susține probe la Bacalaureat, potrivit Edupedu.ro.

Printre bisericile semnatare sunt Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here