Membri din detaşamentul de intervenţie al Penitenciarului Iaşi, la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

FOTO: curierul-iasi.ro

FOTO: curierul-iasi.ro

Pentru marcarea a 157 de ani de la aniversarea Unirii Principatelor Române, Penitenciarul Iaşi, ca instituţie publică din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, va participa, alături de celelalte structuri ale statului, la manifestările dedicate acestui eveniment, organizat de către Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, Prefectura Judeţului Iaşi şi Garnizoana Iaşi.

 

 În ziua de duminică, 24 ianuarie 2016, începând cu ora 11.30, 25 de membri ai detaşamentului de intervenţie din cadrul Penitenciarului Iaşi vor participa la ceremonia militară şi religioasă ce se va desfăşura în Piaţa Unirii, alături de detaşamentele de onoare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Inspectoratului de Jandarmi Iaşi, Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

 

 Începând cu ora 13.00, oficialităţile locale, precum şi reprezentanţi ai Preşedenţiei României, ai Parlamentului României şi din partea Guvernului României vor depune jerbe de flori la mormântul Domnitorului Al. I. Cuza de la Biserica Trei Ierarhi.  Manifestările dedicate acestui moment de mare semnificaţie istorică în sufletul românilor se vor încheia prin retragerea cu torţe a detaşamentelor militare.

 

Personalul din sistemul penitenciar îşi manifestă astfel identitatea şi dorința firească de a se regăsi alături de toţi colegii din aceste instituţii cu prilejul sărbătoririi zilei de 24 Ianuarie. Ofiţerii şi agenţii noştri  promovează  şi cultivă în permanenţă respectul faţă de valorile etice, morale, ale libertăţii şi demnităţi umane, respectul pentru acele norme valorizatoare rezultate din specificul activităţii: integritate, onestitate, profesionalism, respect faţă de lege, orientarea către individ, deschiderea către societate, comemorând cu toții un act de conştiinţă şi patriotism în context naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here