Mega-moscheea din București: a fost eliberat certificatul de urbanism

FOTO: evz.ro
Poză simbol
Primăria Sectorului 1 a eliberat, pe 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenționează să o construiască pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30. Potrivit Primăriei, certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizației de construire.

 

Potrivit art. 29 alin.1 din Legea nr. 350/2001 cu completările și modificările ulterioare „Certificatul de urbanism este actul de informare cu caracter obligatoriu prin care autoritatea administraţiei publice judeţene sau locale face cunoscute regimul juridic, economic şi tehnic al imobilelor şi condiţiile necesare în vederea realizării unor investiţii, tranzacţii imobiliare ori a altor operaţiuni imobiliare, potrivit legii.”, informează Primăria sectorului 1, într-un comunicat de presă, transmite B365.

 

Obținerea unui PUZ, obligatorie înainte de autorizare

Având în vedere că amplasamentul pe care urmează să fie construită moscheea este situat în zona CB5 –zonă situată în afara perimetrului central, care grupează funcțiuni complexe de infrastructură municipală și supramunicipală – pentru autorizarea construcției este necesară obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intră în competența exclusivă a Primăriei Municipiului București, mai spune sursa citată. 

Prin certificatul de urbanism, Primăria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din România că următoarea etapă este obținerea avizului de oportunitate al arhitectului șef al Primăriei Capitalei, în scopul întocmirii Planului Urbanistic Zonal și aprobării sale de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

 

Primăria Capitalei obligată să pună în dezbatere PUZ-ul

„Planul Urbanistic Zonal se supune dezbaterii publice, iar competența asigurării dezbaterii publice și realizării procedurii de consultare a populației revine structurilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București. Totodată, facem precizarea că documentațiile de urbanism de tip PUZ nu se supun aprobării consiliilor locale de sector, ci sunt aprobate de către Consiliul General al Municipiului București”, se mai arată în comunicat.

 

 

Citește mai multe pe B365

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here