Medicul șpăgar Eduard Moldovanu rămâne sub control judiciar

Judecătorii Tribunalului Iași au decis ieri ca medicul Eduard Moldovanu, de la Spitalul de Neurochirurgie, să rămână sub control judiciar. Moldovanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, alături de asistenta medicală Mag­dalena Maria Rîndaşu.

Procurorii DNA Iaşi au început investigaţia din dosar încă din decembrie 2015, când s-au sesizat din oficiu că Eduard Moldovanu ar „obţine pentru sine şi pentru conducerea unităţii medicale“ importante sume de bani de la pacienţii care efectuează investigaţii medicale computer-tomograf (CT) şi rezonanţă magnetică (RMN). Procuro­rii au probat şapte acte materiale de luare de mită, suma obținută astfel fiind una de circa 4.000 de lei.

Deoarece în timpul cercetărilor soţia medicului Eduard Moldovanu a depus, în două rânduri, suma respective la casieria unităţii sanitare, spitalul nu s-a mai constituit parte civilă în acest dosar.

Imediat după flagrant, anchetatorii au descoperit sume impresionante de bani atât în biroul medicului Eduard Mol­dovanu, cât şi la domiciliul acestuia.

„Prin ordonanţa din data de 12.07.2016 s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 366.240 de lei, 52.750 euro, 100 franci elveţieni, 80 lire sterline şi 30 de lire turceşti, sume de bani ridicate cu ocazia efectuării per­cheziţiilor domiciliare la domiciliul şi biroul aparţinând inculpatului Mol­dovanu Eduard“, se arată în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here