Medicamentul luat de toți românii poate să dea reacții îngrozitoare: O femeie a ajuns în comă, cu pielea arsă și aproape oarbă

O femeie a relatat o experiență îngrozitoare după ce administrarea de ibuprofen pentru a-și ameliora crampele menstruale a dus la o reacție extrem de gravă, lăsând-o în comă timp de 17 zile și cu arsuri pe întreg corpul. Jaqueline Gmack, în vârstă de 31 de ani, își împărtășește povestea pentru a avertiza alții asupra riscurilor asociate cu anumite medicamente.

Totul a început cu o mâncărime ușoară la ochi, la 48 de ore după ce a luat ibuprofen fără prescripție medicală, în speranța de a-și ameliora durerile menstruale. Cu toate acestea, ceea ce a urmat a fost de neimaginat. Jaqueline a ajuns într-o comă de 17 zile din cauza unui sindrom rar, Stevens-Johnson, declanșat de medicament. Pielea i s-a acoperit de bășici, iar vederea i-a fost grav afectată.

După ce s-a trezit din comă, Jaqueline a fost martora propriilor arsuri și leziuni grave, care îi acopereau întregul corp. Sindromul Stevens-Johnson este o afecțiune rară, dar periculoasă, în care organismul atacă propria piele în urma unei reacții exagerate la medicamente.

După ce și-a recăpătat cunoștința, Jaqueline a început o lungă și dureroasă călătorie spre recuperare. Cu ochii afectați grav, a trebuit să facă față unor numeroase intervenții chirurgicale și tratamente, iar recuperarea completă a fost un proces îndelungat și dificil.

Este esențial ca fiecare persoană să fie conștientă de posibilele reacții adverse ale medicamentelor și să solicite întotdeauna sfatul medicului înainte de a lua orice medicament, în special în cazul administrării medicamentelor fără prescripție medicală.

Sindromul Stevens-Johnson este o reacție cutanată rară, dar gravă, provocată adesea de anumite medicamente. Simptomele pot începe cu febră, dureri în gât și o erupție cutanată care se răspândește rapid și poate duce la bășici și descuamări ale pielii.

Tratamentul pentru această afecțiune necesită adesea spitalizare și implică administrarea de lichide, creme pentru piele, analgezice și alte medicamente pentru a controla inflamația și a preveni infecțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here