Medicament existent pe piaţă omoară coronavirusul în 48 de ore, au descoperit cercetătorii. La ce se foloseşte Ivermectina

  • Cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, spun că medicamentul numit Ivermectină poate ucide coronavirusul
  • Ei au efectuat studii în condiţii de laborator
  • Ivermectina este în mod normal folosită pentru deparazitare şi omoară păduchii ori tratează scabia
Cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiţii de laborator, cu ajutorul Ivermectinei, un antiparazit folosit pentru tratarea păduchilor şi a scabiei. Ivermectina, descoperită în 1975, este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS, fiind de asemenea ieftină. Pe piaţă mai apare sub numele de Stromectol.
Potrivit celor de la Monash University, o doză de Ivermectină a reuşit să oprească răspândirea virusului într-o cultură, în condiţii de laborator.

Următorul pas al cercetătorilor este să afle exact cum acţionează Ivermectina asupra virusului, dar şi să testeze care ar putea fi dozajul optim administrat la oameni.
„Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a mai spus Kylie Wagstaff.
FDA-ul american a aprobat Ivermectina ca antiparazit pentru paduchi, scabie ori viermi intestinali. Studiile in vitro au arătat o anume eficienţă şi împotriva virusului Zika.
Studiul a fost deja publicat în Antiviral Research

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here