Marius Bodea: „Nu irosi votul cu un viitor deținut”! (P)

Nu-i fă jocul lui Chirica și nu irosi votul tău cu un politician triplu trimis în judecată, care ți-l va lua și-l va băga într-o celulă.

 

Singurul motiv pentru care Mihai Chirica mai vrea un mandat la Primărie este ca să facă de râs Iașul atunci când toată țara îl va vedea scos în cătușe din biroul său.

 

Sau poate, cine știe, îl vom vedea pe camerele de supraveghere din vamă, când fuge din țară după rețeta altui mare edil care a sărit din scaunul de primar în celula închisorii, prin Germania. Mă refer, desigur, la cel de la Baia Mare.

Toate calculele arată că prima condamnare pentru Mihai Chirica poate veni chiar anul acesta, pentru ca în 2025 să rămână definitivă.

 

Miercuri, judecătorii au respins întoarcerea Dosarului „Flux” la Camera Preliminară, manevră prin care Mihai Chirica spera să mai câștige timp.

Nu i-a ieșit, prin urmare procesul merge mai departe. Decizia actuală este cu apel, dar a fost respinsă ca inadmisibilă. Adică nu mai este nimic de judecat.

Instanța a intrat în miezul faptelor penale, cu termene o dată la 3-4 săptămâni, tot anul acesta.

 

Chirica este judecat pentru abuz în serviciu și sunt mărturii care arată că el controla cu maximă rigoare edificările și acțiunile importante de la direcția de Urbanism din Primărie.

 

Faptele lui se prescriu abia în octombrie 2026. Deci, este timp pentru prima sentință, care poate veni chiar la sfârșitul acestui an. Iar în 2025, poate veni sentința definitivă.

 

Mihai Chirica este acuzat tot de edificări false și în Dosarul „Veranda”, unde sunt inculpați 15 angajați ai Primăriei și unde se judecă un grup infracțional organizat.

 

Cele două procese se vor derula în paralel, faptele și mărturiile sunt similare: Mihai Chirica a făcut jocurile mafiei imobiliare.

 

Astfel spus, nu are cum scăpa de pușcărie. O știe și el. Și atunci de ce păcălește un oraș întreg cu agonia sa la Primărie?

 

Nu-i fă jocul lui Chirica și nu irosi votul tău cu un politician triplu trimis în judecată, care ți-l va lua și-l va băga într-o celulă.

 

Votează pentru un oraș fără penali, votează pentru reforme și investiții, nu pentru un grup infracțional organizat, al cărui singur plan este să mai devalizeze Primăria încă 2 ani.

 

A venit vremea ca Iașul să iasă de sub zodia nefastă a acestui viitor condamnat penal pentru corupție.

 

Haideți să le oferim copiiilor noștri un oraș frumos, cu transport european, cu investiții, veritabile și fără mafii imobiliare și abuzuri.

 

Pe 9 iunie, votează pentru dezvoltare, nu pentru închisoare!

 

Marius BODEA

Senator USR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here