Marius Bodea – Iasul Cultural

Vechea clasă politică, și nu doar cea din Iași, a dezvoltat o adevărată modă ca în campaniile electorale candidații pentru Primărie să promită că amenajează spații verzi, plantează panseluțe sau fac un teren de sport, în timp ce candidații pentru Consiliul Județean își asumă ferm că vor face asfaltări în tot județul, asigură alimentarea cu apă a comunelor sau lansează Parcuri Tehnologice.

 

Noi, echipa USR- PLUS, considerăm că acest gen de proiecte nici măcar nu trebuie să fie considerate promisiuni electorale, pentru că ele sunt, efectiv, în fișa postului oricărui Primar sau Președinte de Consiliu Județean. Sunt lucruri pe care le faci fără să te lauzi, altfel nu îți justifici leafa sau voturile pe care ți le-au acordat oamenii.

 

Noi, echipa USR-PLUS, considerăm că atât timp cât vom rămâne ancorați doar în aceste proiecte firești și elementare, fără nimic special în plus, care să pună în valoare atuurile Iașului nostru, nu avem nici o șansă de dezvoltare a orașului și a județului în care trăim.

 

Tocmai de aceea considerăm ca Iașul are nevoie pentru dezvoltarea sa de proiecte speciale, care să pună în valoare punctele noastre forte: cultura, mediul natural prietenos, dar și patrimoniul istoric îmbinat cu tinerețea ieșenilor.

 

În calitate de Președinte al Consiliului Județean Iași voi urma trei priorități care să facă județul nostru vizibil în România și peste hotare, lucru esențial pentru dezvoltarea calității vieții tuturor ieșenilor:

  1. IAȘUL CULTURAL

Ne apucăm de treabă și vom reda Iașului măreția sa culturală de odinioară prin construirea unei adevărate săli multifuncționale pentru spectacole, la fel ca în toate marile orașe din Europa.

În această sală, care va respecta absolut toate standardele mondiale de calitate, vor putea concerta nu numai Filarmonica și ceilalți artiști minunați ai Iașului, dar și artiști internaționali care în acest moment nu pot veni aici din cauza lipsei unui spațiu dedicat care să le ofere minimele norme de calitate a sunetului. Artiștii Filarmonicii nu mai trebuie să țină spectacole prin parcuri, centre comerciale sau alte locuri improvizate decât în cazuri excepționale. Această sală multifuncțională va fi o clădire emblematică pentru oraș și pentru județ, realizată în urma unui concurs de soluții la nivel internațional, într-o clădire cu o arhitectură inovativă și sustenabilă și va găzdui spectacole de teatru, operă, muzică simfonică sau concerte. Clădirea va avea mai multe săli dotate cu cele mai performante tehnologii, precum și o sală mare de spectacole cu o capacitate de 2.000 de locuri. Această clădire poate fi utilizată și pentru congrese și simpozioane din diferite domenii (medical, turistic, afaceri etc.) care vor avea loc în Iași.

Buget: 50 milioane euro, sumă obținută cu cofinanțare europeană, întocmai după modelul unor proiecte similare din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria sau Grecia.

Termen de execuție: 3 ani de zile

Din partea mea nu poate exista o garanție mai mare că aceste proiecte pentru Iași și pentru ieșeni vor fi realizate cu succes decât faptul că sunt singurul candidat înscris în cursa pentru Președinția Consiliului Județean Iași care a dovedit că poate implementa cap-coadă un proiect de anvergură – Aeroportul Internațional Iași, înaintea termenului oficial de finalizare. Rezultatele mele dovedite de-a lungul timpului îmi stau drept garanție pentru realizarea tuturor proiectelor pe care le voi implementa ca Președinte al Consiliului Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here