” Maricele, de ce minţi ? Ambasada n-are dinţi “

După cum ciripesc vrăbiile de pe gărduţul grupului parlamentar PSD de Iaşi, Maricel Popa, şeful Consiliului Judeţean şi al pesediştilor bahluiezi, a reuşit recent să-şi pună în cap toată turma de senatori & deputaţi din subordinea sa politică, cu prilejul vizitei prin mahalaua noastră a unui grup de ambasadori.

Flămînd de poze ca găina de grăunţe, ex-slugarnicul de pe la uşile solcano-fenechisto-cîrlăneze a ţinut morţiş să se lăfăie de unul singur în lanul de ambasadori, lăsîndu-i pe parlamentarii pesedişti la marginea tarlalei diplomatice. Ca un sărman hămesit scăpat din foame, ţinînd căldarea cu icre negre strîns, în braţe, mai ceva ca pe icoana Maicii Domnului.

O fi auzit nea Mar’cel că ambasadorii cauzează la organismul pesediştilor şi s-o fi gîndit să-şi ferească subalternii politici de radiaţia diplomatică, luînd asupra lui tot pericolul ? La şpagă ar mai fi de înţeles comportamentul ăsta, da’ la poze cu diplomaţi, zău, putea să le lase şi la amărîţii ăia de parlamentari măcar un 10 – 15 % . Se vede că milionarul afacerist Popa n-a aflat o regulă elementară din politică : cine se ieftineşte la poze, plăteşte scump la alegerile interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here