Maricel Popa: PNL vrea să ducă România în haos cu orice preţ

Preşedintele PSD Iaşi trage un semnal de alarmă cu privire la recentele intenţii ale guvernului PNL de a promova ordonanţe de urgenţă atât pentru organizarea alegerilor locale în două tururi, cât şi pentru stabilirea procedurilor pentru alegerile anticipate.

“Constat, cu amărăciune, că la trei luni de la preluarea guvernării, PNL nu doreşte decât să forţeze organizarea unor noi scrutine de alegeri. Este impropriu să propui schimbarea regulilor cu mai puţin de 4 luni până la alegerile locale şi, mai mult, să iei în calcul şi organizarea de alegeri anticipate pentru Parlament, împotriva prevederilor Constituţiei, dar şi a normelor europene.

Bilanţul PNL este unul dezastruos. Au modificat legislația electorală pentru că au impresia că stau bine în sondaje și, în doar trei luni, au aruncat economia țării în haos. Au pus frână tuturor proiectelor de dezvoltare a țării, au îndatorat România pentru trei generații și pregătesc privatizarea sănătății, obligându-i pe români să scoată mai mulți bani din buzunare pentru tratamentele de care au nevoie. Inflaţia şi cursul euro sunt în creştere, au anulat proiectele începute pentru autostrăzi şi aproape că au desfiinţat programele locale de dezvoltare. Aici mai alocă bani, din când în când, administraţiilor liberale, aşa cum au făcut recent pentru primăriile ieşene din comunele Hărmăneşti şi Hălăuceşti, uitând că şi celelalte comunităţi trebuie să se dezvolte. Guvernul PNL a împrumutat în luna ianuarie 20 de miliarde de lei, de aproape 8 ori mai mult decât media lunară a împrumuturilor PSD.

Cu toate acestea, nu sunt bani pentru alocaţii, iar pensiile şi salariile românilor sunt îngheţate. Din păcate, aceştia sunt oamenii care vor să ceară votul românilor şi să preia în totalitate puterea” a declarat Maricel Popa.

Totodată, şeful social-democraţilor ieşeni consideră că ultimele măsuri ale guvernului sunt o consecinţă a lipsei de profesionalism şi pricepere a celor care conduc ministerele de resort.

Toate aceste demersuri apar pe fondul ineficienţei aparatului executiv care nu arată că are competenţa necesară să guverneze România şi să genereze bunăstare românilor, aşa cum s-a întâmplat în perioada PSD. Din păcate, două dintre cele mai bune exemple în acest sens sunt ieşenii din guvern. Liberalul Costel Alexe, ministrul Mediului, este complet depăşit de situaţie. Timp de 3 luni doar vorbeşte, organizează vizite şi întâlniri, însă, din păcate, nu propune nicio măsură concretă, nici pentru reducerea poluării, nici pentru interzicerea tăierilor ilegale de păduri. Mai grav pentru noi ieşenii, arată că este total deconectat de la realităţile judeţului.

În acelaşi timp, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, nu doar că se găseşte   într-un regretabil conflict de interese, dar promovează intens privatizarea sistemului medical din România, una dintre măsurile care va afecta în mod cert sistemul public de sănătate, precum şi accesul pacienţilor la programe dedicate unor boli grave sau chiar ameninţătoare de viaţă” a mai punctat liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here