Maricel Popa: La București trebuie să se înțeleagă mesajul clar și răspicat al ieșenilor transmis pe 24 ianuarie în Piața Unirii

Președintele PSD Iași a criticat aspru modul de abordare al guvernării PNL, mai ales a  reprezentanților ieșeni, care preferă și la câteva luni de la preluarea puterii doar să vorbească, în loc să muncească pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Probabil aflați încă sub influența Anului Nou Chinezesc, reprezentanți ai Guvernului, deconectați de ceva vreme de la problemele Iașului și ale ieșenilor, își fac publică lista de dorințe. Sunt convins că fiecare ieșean are propria listă de dorințe. Nu toți sunt însă și în poziția de a avea și puterea să facă ceva. Ar avea însă ceva în plus față de cei care au putearea, voința de a face. Ieșenii din Guvern ar trebui să se mai documenteze cu privire la problemele Iașului, chiar dacă acum respiră aerul, poluat sau nu, de București.

Observ însă că de trei luni agenda publică este stabilită de la Palatul Victoria doar prin comunicarea de liste de dorințe, fără ase întâmpla nimic concret în privința proiectelor Iașului. Niciuna dintre dorințele enunțate public de reprezentantul Guvernului nu se regăsește printre prioritățile concrete ale Executivului decât doar declarativ.  

Propun ca pe viitor listele de dorințe să fie completate și cu lucrurile întreprinse de fiecare pentru a le transforma în realitate pentru ieșeni.

Și eu îmi doresc realizarea Autostrăzii Unirii și anul trecut am reușit să identificăm surse de finanțare pentru fiecare tronson. Au fost demarate mai multe proceduri care acum au fost anulate de Guvern.

Și eu îmi doresc Spital Regional de Urgență și am reușit să aduc acest proiect în cel mai avansat stadiu dintre proiectele similare din țară.

Și eu îmi doresc ca ieșenii să circule pe drumuri județene asfaltate și am adus fonduri pentru reabilitarea a aproape 400 kilometri de drum județean.

Și eu îmi doresc spitale moderne și am demarat reabilitarea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria, unitate medicală cu caracter regional, precum și modernizarea și dotarea tuturor spitalelor din subordinea Consiliului Județean Iași.

Și eu îmi doresc ca toți copiii din județul Iași să învețe în condiții civilizate, europene și am atras fonduri pentru modernizarea a 270 de unități de învățământ.

Și eu îmi doresc ca Filarmonica ieșeană să aibă un sediu propice pentru a-i încânta pe ieșeni și caut să obțin finanțare europeană pentru acest important obiectiv cultural.

Și eu îmi doresc o Sală Polivalentă pentru Iași și am făcut un proiect depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții, dar dinspre instituția guveramentală nu aud decât alte vorbe și dorințe. Nu cu vorbe îi puteți mulțumi pe iubitorii sportului din Iași.

Și, da, este nevoie ca toată lumea să facă front comun în interesul comunității, și nu doar declarativ așa cum se întâmplă acum! Și mai este nevoie ca și la București să se înțeleagă mesajul clar și răspicat al ieșenilor transmis pe 24 ianuarie în Piața Unirii.” a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here