Manolache și Olteanu – sacul șmenărist și peticul pesedist

Mai aveați iluzii legate de ” capitala culturală ” romîneză ? Ultima ceartă ca la șatră din Consiliul Județean Iași ar trebui să vă trezească la realitate.

Protagoniști : în colțul maroniu bălțat, Mircea Manolache – șmenar de Bîrlad, cumnat cu cumătrul primarului Chirica, dubiosul afacerist Pușcașu, și șef local al veștedei turme politice poreclite UNPR ; în colțul maroniu roșcat, Romeo Olteanu – traseist politic jenant ( PNL, PM, PSD ), fost viceprimar și prefect, șofer băut la volan, actual vicepreședinte al CJ .

Filmul panaramei : iritat că nu-i ieșeau niște mersuri, Manolache a băgat bățul prin gardul lui Olteanu, luîndu-l peste picior și acuzîndu-l apoi, în plină ședință a CJ, cu presa de față, că a mîncat pe degeaba, ani în șir, de trei ori pe zi, la un restaurant al cumnatului său, Vasile Pușcașu. Enervat, Olteanu i-a răspuns mai întîi la miștocăreală, pe urmă, negru la față, a început să spumege, sunîndu-l pe cumnatul lui Manolache, pentru ca acesta să infirme acuzațiile de îndopare dubioasă și prelungită. Toată panarama s-a terminat cu strigăte și înghionteli verbale ca la ușa cortului, plus amenințări cu proces si daune babane.

Ca mai mereu cînd se ceartă doi șmenari de mahala, probabil că fiecare are partea lui de dreptate. E drept, o fi Manolache un mincinos cît portbagajul de camion, da’ toată lumea știe ce pomanagiu cleios e veșnicul atîrnător Olteanu. Dar, știind cum le umflă bulibașa taximetriștilor, e posibil și ca pesedistul să nu fi halit pe degeaba chiar zilnic, trei mese, ci doar de patru ori pe săptămînă, doar prînzul și cina ( că la micul dejun era mahmur ).

Pe scurt, concluzia e tot maro : dacă de-alde ăștia conduc județul, pe stema oficială ar trebui pus un cort de șatră. Sau unul de circ, plus un măgar bălțat, în locul calului de acum.

Singura problemă e că răgetele măgarului oficial n-o să se audă din desenul noii steme. Da’ las’ că fac alde Olteanu & Manolache un clip video de prezentare. Cu ei doi în rolurile principale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here