Manchester City EXCLUSĂ din Liga Campionilor! Reacția clubului: „Mergem la TAS!”

Manchester City a fost exclusă de UEFA din cupele europene pentru următoarele două sezoane, după ce a încălcat regulile impuse de fair play-ul financiar.

„Cetățenii” au postat un comunicat pe site-ul oficial în care anunță că nu sunt surprinși de decizia UEFA și că o vor ataca la TAS.

„Manchester City își exprimă dezamăgirea față de decizia luată de UEFA, dar nu suntem surprinși de anunțul făcut în această seară. Clubul se va îndrepta către Tribunalul de Arbitraj Sportiv” – fragment din comunicatul lui Manchester City

Știrea inițială

The Guardian anunță că UEFA a decis să o excludă pe Manchester City pentru următoarele două sezoane din Liga Campionilor. „Cetățenii” vor fi nevoiți să plătească și o amendă de 30 de milioane de euro. Decizia nu este definitivă și mai poate fi atacată la TAS.

Corpul de Control Financiar al UEFA a reacționat după dezvăluirile făcute în noiembrie 2018 de Der Spiegel. Jurnaliștii germani au publicat mai multe documente și mail-uri care ar fi demonstrat că Manchester City ar fi încălcat regulile fair play-ului financiar.

Echipa lui Pep Guardiola a fost găsită vinovată de încălcarea gravă a fair-play-ului financiar, prin supraevaluarea în bilanț a sumelor din sponsorizări primite de la patronul din Emirate al „cetățenilor”, șeicul Mansour bin Zayed, pentru a acoperi deficitul din perioada 2012-2016. „Nu au vrut să colaboreze!”, explică forul de la Nyon.

Manchester City este încă angrenată în ediția actuală a Ligii Campionilor. Echipa lui Guardiola o va înfrunta pe Real Madrid în optimile de finală. Meciurile sunt programate pe 26 februarie și 17 martie.

PLEACĂ GUARDIOLA?

Ibericul a afirmat joi, 13 februarie, că șefii din Manchester nu vor mai accepta încă un an fără Champions League la Manchester. Astfel, această decizie ar putea contura plecarea lui din Anglia.

Vreau să câștig Liga! Visez la acest trofeu”, a anunțat el într-un interviu pentru Sky Sports. „Sunt nerăbdător să pregătesc meciurile cu Real. Săptămânile dinaintea dublei cu Madridul sunt cele mai fericite ale carierei mele”.

Iar o posibilă variantă pentru Guardiola ar putea fi reprezentată de Juventus. Italienii fac tot posibilul pentru a-l atrage în acest an pe fostul antrenor de la Barcelona și Bayern Munchen, chiar dacă acesta mai mare contract până în iunie 2021 cu Manchester City.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here