Managerul de la Matei Bals: Pavilionul era într-o stare bună. Instalația fusese verificată recent

Managerul Spitalului „Matei Balș”, dr. Maria Nițescu, susține că instalațiile electrice din pavilionul care a ars fuseseră verificate recent, chiar în perioada 25-27 ianuarie, de aceea nu își explică cum a izbucnit incendiul.

”Aveți vreo ipoteză despre cauze? O aerotermă, tuburi de oxigen?

Situația acestui pavilion era foarte bună din punctul de vedere al instalațiilor, deși clădirea e foarte veche. Instalațiile au fost schimbate în totalitate, există contracte de mentenanță – verificare a acestor instalații.

Instalația electrică e verificată lunar în toate clădirile din Institut de către o firmă autorizată.

Când a fost ultima verificare?

În secția cu incediul, în perioada 25-27 ianuarie 2021. În procesele verbale scrie clar ce a fost înlocuit sau reparat în fiecare salon în parte.

Și instalația de oxigen?

A fost pusă în funcțiune în decembrie. A fost gândită tocmai pentru a elimina în totalitate tuburile de oxigen folosite la începutul pandemiei. Nevoia de oxigen a crescut de peste 20 de ori în Spital.

Acest pavilion are prize de oxigen pentru fiecare pat, în toate saloanele, la toate etajele.

Adică nu mai sunt tuburile de oxigen în saloane?

Nu, oxigenul vine pe o țeavă care este pusă în plinta din perete, unde există și restul circuitelor. În aceste condiții chiar nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat.

De când am preluat funcția de manager, principalele mele griji au fost utilizarea oxigenului și căldura.”, spune Maria Nițescu, într-un interviu acordat Spotmedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here