Magazinul familiei Sălceanu, în poarta cimitirului. La Buna Vestire, în Nicolina, clanul de la SPI a pus monopol pe lumânări

Servicii Publice Iași vinde prin magazinele proprii în toate cimitirele pe care le administrează, mai puțin la Buna Vestire, fieful directoarei adjuncte.

 

În poarta cimitirului Buna Vestire din Nicolina te întâmpină singurul magazin de pompe funebre din zonă. Patroană este Silvia Bulgaru, verișoara Luminiței Sălceanu, eterna directoare de la Servicii Publice Iași (SPI). Direcția Primăriei are magazinele proprii în toate cimitirele, mai puțin la Buna Vestire, unde tronează, nestingherită, afacerea clanului Sălceanu.

Lumânările SPI nu se vindeau

Magazinul este la parterul vilei deținute de Silvia Bulgaru, în poarta cimitirului. Se vând lumânări, coroane și alte produse necesare, conform datinei. Patroana a refuzat să răspundă întrebărilor 7EST: „Nu înțelege de ce mă deranjați”. Nici Luminița Sălceanu nu a răspuns apelurilor repetate ale 7EST.
Conform conducerii SPI, societatea are propriile magazine în majoritatea cimitirelor. „Evităm să închiriem spații în incinta cimitirelor. Noi nu am închiriat nimic la Buna Vestire. Noi am dus lumânări la vânzare la Eternitate, Sf. Petru și Pavel și la Sf. Vasile. La cimitirul menționat s-au dus produsele menționate, dar nu se vindeau. Am întrebat pe cei de la marketing care au spus că nu mergea vânzarea”, a spus Laurențiu Ivan, director general SPI.
Întrebat dacă știa de legătura de rudenie între Sălceanu și Bulgaru, directorul a precizat că habar nu avea. „Vă spun că pentru mine este o noutate. Nu știam”, a completat Ivan.

 

Magazinul verișoarei e chiar în poarta cimitirului și nu are concurență

Monopolul familiei

Silvia Bulgaru, a amenajat magazinul la parterul casei, construită gard în gard cu cimitirul, fix lângă intrarea principală. Zilnic, ieșenii care-și jelesc morții cumpără produse de la ruda lui Sălceanu neavând alte variante în zonă. Conform datelor financiare, Bulgaru Star SRL, cu punct de lucru pe Aleea Tudor Neculai nr. 84 A, înregistrează venituri de circa 30.000 de euro anual, având doi angajați.

 

Luminița Sălceanu are familie mare, fiecare trebuie să trăiască

Familia Sălceanu împarte un hectar de teren

Lângă Cimitirul Buna Vestire, familia Sălceanu a moștenit un teren de 10.000 mp, fiind împărțit între frați în trei parcele. Acum, în acte apar ca proprietari Marcel Dumitru și Silvia Bulgaru. În 2006, terenul a făcut obiectul unui litigiu privind accesul pe proprietate, titulari fiind menționați Luminița Sălceanu și frații săi, Eduard și Cristian Bulgariu.

 

Citește și EXCLUSIV. CLANUL MILIONARILOR din Primărie. Vilă ascunsă de Luminița Sălceanu pe domeniul de lux de la Frasin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here