MAE: Până acum, nu a fost înregistrată la Berlin nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români

Ministerul Afacerilor Externe precizează că urmăreşte cu deosebită atenţie evoluţiile în urma atacului asupra Târgului de Crăciun din Berlin, soldat cu numeroase victime, morţi şi răniţi.  

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a condamnat acest atac şi a adresat o scrisoare omologului său german în care a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite.

În aceste momente dificile, MAE exprimă întreaga solidaritate cu poporul german.

Până la acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români, iar Ambasada României la Berlin monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, mai precizează MAE.

La dispoziţia cetăţenilor români se află numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate automat către Call Center-ul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii telefonici în regim de permanenţă sau numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Un camion a intrat în mulţime luni, în jurul orei locale 20.00 (21.00, ora României), în piaţa de Crăciun organizată lângă Gedächtniskirche, Biserica Amintirii, în centrul fostului Berlin de Vest, lângă Kurfürstendamm.

Bilanţul dramei a crescut în noaptea de luni spre marţi la 12 morţi şi 48 de răniţi, dintre care mai mulţi se află în stare gravă.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here