Londra: Un militar a fost ucis într-un atac de natură teroristă [VIDEO]

Un militar britanic a fost ucis în sud-estul Londrei, în cartierul Woolwich. Premierul David Cameron a denunţat actul ca fiind o „crimă şocantă” şi a convocat Comisia guvernamentală pentru Situaţii de urgenţă Cobra, informează AFP.

„Poliţia a deschis focul spre doi bărbaţi care păreau că au arme. Aceştia au fost spitalizaţi în două spitale separate din Londra”, a afirmat Simon Letchford, un oficial al Scotland Yard.

Martorii, citaţi de mai multe surse media, au declarat că au auzit atacatorii strigând „Allah e mare”. Alţi martori au declarat că victima a fost decapitată.

„Trebuie să luptăm cu ei aşa cum se luptă ei cu noi, ochi pentru ochi,dintre pentru dinte”, a strigat unul dintre cei doi agresori, potrivit unei înregistrări obţinute de postul de televiziune ITV.

„Jurăm pe Allah că nu vom înceta niciodată să luptăm împotriva voastră[…] Îmi pare rău că femeile au fost martore la ceea ce s-a întâmplat astăzi, dar în ţara noastră femeile văd acelaşi gen de lucruri”, a adăugat bărbatul.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un „act barbar, un atac oribil ce s-a întâmplat la marginea Londrei[…] Este, în mod clar, un incident de natură teroristă”, a afirmat David Cameron în cadrul unei conferinţe de presă. Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here