Liviu Dragnea: „Oameni de afaceri au încercat să preia guvernarea. Am 4 variante de premier”

Liderul PSD a ieşit la declaraţii după o şedinţă a grupurilor reunite ale PSD, ţinută pe fondul rezultatului moţiunii de cenzură. Liviu Dragnea susţine că moţiunea de cenzură a fost o tentativă eşuată a unui grup politic şi de afaceri iar „unii colegi au fost ameninţaţi cu dosare”. Potrivit lui Dragnea, propunerile de premier vor fi discutate în CEx, dar că în acest moment el are patru variante pentru această funcţie.

Prin votarea moţiunii de cenzură, România a intrat în normalitate şi în rigorile constituţionale, a declarat Liviu Dragnea. A fost un risc politic, dar unul asumat, a mai spus liderul PSD, care a reiterat ideea că PSD şi-a dorit implementarea programului de guvernare la parametri doriţi de partid. Totodată, acesta a acuzat faptul că moţiunea de cenzură a fost o tentativă eşuată a unor politicieni şi oameni de afaceri pentru a împiedica PSD-ALDE să guverneze.

PSD şi ALDE vor merge la Palatul Cotroceni cu un nume de premier, susţine Liviu Dragnea, care se arată convins că luni, la consultări, Klaus Iohannis va accepta numele avansat de el şi Călin Popescu Tăriceanu.

Cât priveşte situaţia lui Sorin Grindeanu în partid, liderul PSD a arătat că nu va începe o vânătoare de vrăjitoare, că nu va avea nimic cu premierul, dar a subliniat că s-a decis excluderea lui din partid. „Am stabilit cu colegii, fiecare organizaţie în zilele următoare va discuta fiecare caz în parte”, a completat Liviu Dragnea.

Profilul viitorului premier, în viziunea preşedintelui PSD: să fie un om corect, un om responsabil, care să nu fie aventurier, să aibă capacitatea de a pune în opera programul de guvernare şi să fie cinstit. Dragnea a precizat că are patru variante în acest moment – „şi doamne, şi domni”. Dar despre acest subiect se va discuta „înainte, în Comitetul Executiv Naţional”.

Avem toate argumentele să finalizăm săptămâna viitoare problema viitorului guvern, nu avem niciun interes să prelungim criza, a mai adăugat, care consideră că preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun interes să declanşeze alegeri anticipate. Cât despre deschiderea unor eventuale discuţii cu alte formaţiuni pentru formarea viitorului Cabinet, Dragnea a răspuns: „Vom vedea”. În schimb, a recunoscut că programul de guvernare va suferi unele modificări. Doar „pentru fexibilizare”, susţine preşedintele PSD, dar nu a oferit detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here