Lista echipelor inscrise la Marea Degustare de la Iasi

Marea degustare de la Iasi este un turneu pe echipe, care presupune identificarea a 15 vinuri românești “în orb”. Ediția pilot a concursului se va desfășura în data de 20 mai 2019 la restaurantul La Castel.

Iata lista cu echipele inscrise pana pe 06 mai:

Republica Moldova:

–          DiWinety

–          SOMMoldova

Romania:

–          Antocianii

–          Castelanii

–          Fenice Palas

–          The Hunters

–          Degustator de Iasi

–          Tulwein

–          NNT- No Name Team

Ultima zi de inscrieri este 15 mai,

Ce urmarim:

–          Aducerea tinerilor( absolventi sau nu in vinificatie, somelieri) in lumea reala a vinului

–          Promovarea tinerilor talente in lumea vinului!!

–          Intr-o lume a ierarhiilor, a targetelor trebuie sa exploatam la maxim cunostintele acumulate de-a lungul carierei, introducand un apetit al competitiei pt a ne autodepasi

–          Cred ca sunt foarte multi tineri care nu au intalnit inca ocazia de a se pune in valoare fie din cauza lipsei banilor, fie din cauza unui context deficitar, fie din cauza familiei,  fie a unor carente individuale – frica de competitie, timiditate, demotivare etc.

–          Prin acest concurs promovam valorile muncii de echipa, spiritul de fair-play, competitivitatea si comunicarea in grup

–          Este un indicator clar al faptului ca acest concurs national al vinului vine in ajutorul domeniului prin burse de studiu si premii care sa justifice o zi din viata de sommelier/student la vinificatie sau vinificator. Un domeniu de astfel in expansiune!

–          Este un concurs care dezvolta cunoasterea soiurilor de pe teritoriul Romaniei, terroirs, si traditiide vinificatie.

–          Este necesara o ampla concentrare pentru a recunoaste ”in orb” soiurile de vin, caracteristici ampelografice ale soiului de struguri in functie de teritoriu, cultura si clima.

–          Promovarea calitatii vinului romanesc, intr-un domeniu dynamic al Romaniei.

–          Vinurile vor fi din diverse zone ale tarii!! Nu este simplu considerand ca in Romania sunt cca 240 de producatori, fiecare cu diverse vinuri!

Concluzia:

IMPORTANT ESTE SA PARTICIPI – CHIAR DACA APARE SENZATIA DE ESEC, SOMELIERI SAU VINIFICATORI, PROFESIONISTI SAU PASIONATI, TREBUIE SA INVETE CA EXISTA POSIBILITATEA DE A PIERDE( POATE LA EDITIA ASTA), NU ESTE OBLIGATORIU SA CASTIGI, DAR ASTA ITI DEZVOLTA MECANISME CARE TE MATURIZEAZA PERSONAL, TE FACE SA DEVII MAI BUN SI TE ECHILIBREAZA EMOTIONAL. ACEASTA COMPETITIE ITI OFERA UN CONTEXT PERFECT DE A-TI TESTA CUNOSTINTELE SI PUTEREA DE A LUCRA IN ECHIPA- IN VINO VERITAS.

Daniel VRANESCU- Presedinte concurs

20/21 Mai IASI- capitala istorica a vinului
Total premii oferite:
30000(treizecimii) lei astfel:
* 2 burse de studiu WSET(WINE SPIRIT EDUCATION TRUST) pt tineri
* 5 camere hotel
* 5 vinuri de colectie
* 6600 lei cash
* 28 st magnum
* 1 st Jeroboam
La care se adauga diplome, medalii, cupe.

Media – 7 IASI
Multumim sponsorillor:
#ArtechWine #hotelrestaurantLaCastel #CasadevinuriCotnari#CramaHermeziu #CramaCarboiu #VinexMurfatlar #CramaTrantu#CramaOprisor #Bucium #Gramma #DomeniileAveresti#DomeniulBogdan #Vinarte #TohaniRomania
#ChateauVartely #Taraboste #HotelInternational #HotelPleiada#HotelBellaria #HotelLaDomenii #HotelLaCastel #MigdalinDistribution

Info 20 mai La CASTEL – https://www.facebook.com/events/948711455327023/

Info concurs 21 mai COTNARI- https://www.facebook.com/events/2203923316367061/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here