Lingourile lui Harabagiu și lingăii lui Chirica

Precum ați putut afla din ,, 7 Iași ,, , procurorul DIICOT care anchetează cazul mînăriilor din primărie legate de un bloc din Sărărie ( caz botezat ,, dosarul Zoiosu ,, ) a ridicat, de la bîrlogul de domiciliu al inculpatului și ex-viceprimarului Harabagiu (  cumătrul primarului co-inculpat Chirica ) mai multe mii de euro, plus niște lingouri de aur.

Cu miile de euro, aproape 20, e clar, or’ce om serios tre’ să aibă la îndemînă, în casă, niște mărunțiș, acolo, zece-douăzeci de mii de euro, că nici nu știi cînd ai nevoie – vin copiii cu uratu’, cu colindatu’, cu finala Cempions Lig,  ori tre’ să le dai la ăia mici de-un sandviș, sau ai nevoie urgent de-o motocicletă japoneză, de-un drum dus-întors în Dubai sau în Maldive, plus oleacă de cumpărături, ca tot omu’.

Dacă în chestiunea teancului de euro treaba e clară, sînt însă niște nelămuriri legate de lingourile de aur găsite de procurorul DIICOT la domițilul city managerului cumetrist Harabagiu. Unii au zis că aurul era cadoul pe care cumetriciul primarului Chirica vroia să i-l facă șefului AUR, Georgel Simion, ca să-l primească crăișorul frunților în partid, ca șef de tur la moara de vînturi, și să uite supararea fostului său admirator & protector înfocat – însuși co-inculpatul Chirica Mihai.

O altă ipoteză, prezentată parțial și în gazeta ce cu onor lecturați, ar fi aceea că-cumetriciul Harabagiu știa de la Mama Omida și de la Ferdinad Stănescu de Ciurea y Grajduri că haurul te ferește de vătămătură la crieri, de deochi, de blăstăm și de pușcărie, plus Covid 13-14. Se pare că de asta avea city-mîrlagerul niște lingouri mai mititele, ca să poată lua cîte unul cu el, în caz de v’o ceva, fără să-i rupă buzunarele din cauza greutății.

Mai există încă o ipoteză, de natură filologico-psihologică : surse din primărie, cu legături în zona SIE și SVR ( spionajul rusesc ) au declarat, sub protecția MOSSAD, că lingourile lui Harabagiu ar avea legătură cu lingăii lui Chirica. Adică : vrînd să aibă și el lingăi mulți și harnici, ca-cumătrul lui liberal, pesedistul Harabagiu a crezut, fiind el om cult în cap, că lingăii sînt cumetri cu lingourile. Dăcît că lingourile îs așaaa, o variantă mai soft, mai pă cultură, că tot e Iașul, cicâ, capitala cultureză a lu’ Romîniea.

Iaca, vedeț’, omu’ era cu gîndu’ la cultură, la rafinamenturi, da’ lumea ră ș’ envideioasă – cică bani, avere și alte de-astea. Rușine să vă fie, propagandiști ai Rusiei !

Da’ tu, Găbele, fii tare : dacă ajungi la pușcărie, ești în avantaj, că activitățile culturale se iau în considerare pentru eliberarea cu anticipație. Adică eliberarea care e anti-cipuri, alea de care bagă Bil Gheiț în vaccinele pentru Covid. Da’ tu nu te teme, hărăbăgelule, în lingourile de aur nu intră cipurile alea. Doar în lingâi și manglitori, plus inculpați ajunși la pușcărie.

Hai, liberare ! Cu-n lingou la subsuoară, patru ani ca clipa zboară !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here