Licitație cu cântec la ApaVital! O firmă înființată în urmă cu doar nouă luni vrea să livreze facturi către 120.000 de abonați din două județe  

O firmă înființată în februarie 2023 vrea să livreze facturile Apa Vital SA către cei circa 120 mii de consumatori ai companiei ieșene. Ilra Pink Post Operations SRL este una dintre multele firme afiliate Pink Post, companie cu puțini angajați și care teoretic nu poate face față unui asemenea contract. Totuși, în caietul de sarcini nu se face nicio referire la numărul de angajați, criteriu eliminat de furnizorul de apă, în condițiile în care compania are de trimis mii de plicuri în fiecare zi. Valoarea contractului este de 2,7 milioane lei, sumă fără TVA, și este valabil pentru tot anul 2024. Anul trecut, Apa Vital SA a atribuit contractul de furnizare a facturilor către o altă firmă Pink Post, cu numai 14 angajați, plină de datorii, și care s-a grăbit să subcontracteze afacerea.

Un alt an, aceeași poveste! Operatorul Apa Vital SA a lansat o licitație privind distribuirea corespondenței către clienții săi, procedură de 2,7 milioane lei (aproximativ 550 mii euro), sumă ce nu include și TVA. La licitație au depus oferte Compania Națională Poșta Română SA și firma Ilra Pink Post Operations SRL, câștigătorul urmând a fi anunțat în cursul lunii decembrie 2023. Licitația precedentă derulată de Apa Vital SA a fost atribuită Pink Post Solutions SRL, firmă cu 14 angajați la momentul respectiv și care trebuia să livreze facturile la peste 120 mii de abonați ai companiei de apă.

Criterii croite pentru firma nouă! Numărul de angajați este insignifiant

Ilra Pink Post Operations SRL a fost înființată în februarie 2023 și este deținută de aceleași persoane care controlează și Pink Post Solutions SRL. Licitația de la Apa Vital SA urmează aceeași rețetă ca și cea de anul trecut. Contractul se întinde pe un an (ianuarie – decembrie 2024), însă în caietul de sarcini nu se men’ionează faptul că firma care va livra corespondența trebuie să aibă un număr suficient de oameni care să facă acest lucru, având în vedere cei circa 120 mii de abonați ai companiei de apă. În 2022, contractul a fost atribuit firmei Pink Post Solution SRL, societate cu 14 angajați și care a avut datorii de aproape 24 milioane și un pierderi de 1,8 milioane lei.

75% dintre facturi sunt în mediul rural!

Apa Vital arată că dintre toți abonații săi, 25% sunt în municipiul Iași, alți 5 la sută în comunele Timișești, Săbăoani, Doljești, Gherăești și Botești, toate din județul Neamț. Restul de 70 la sută dintre facturi sunt în restul județului Iași. Proporția trimiterilor de corespondență este aproximativă, repartizată astfel: 25 la sută în reședința de județ, 70 la sută în restul județului și 5 la sută în alte localități și județe din România. Prestatorul, prin personalul său implicat în prestarea serviciului poștal de distribuire a corespondenței- facturi, notificări și alte documente, va asigura creșterea calității serviciului și satisfacției utilizatorilor/beneficiarilor asigurând deservirea promptă, cu professionalism și solicitudine, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Afacerea a fost preluată de greci

Pink Post a fost creat de Octavian Radu, proprietarul lanțului de librării Diverta, cunoscut pentru desele insolvențe la care a tot apelat. Între timp, societatea a fuzionat cu lanțul grecesec de papetărie Likos, pachetul majoritar fiind preluat de către eleni. Ilra Pink Post Operations SRL este administrată de către Liviu Aghel, Florin Găitănaru, Dănuț Puricescu, Cristinel Vasile Petcu, dar și de cetățeanul grec Emmanouil Kontos, dar și de Ambient Consultanța SRL, firmă cu un singur angajat și care este administartă tot de Cristinel Vasile Petcu. Acesta a foat manager la Pink Post, a reprezentat Pink Post Office SRL și alte subsidiare ale acestei firme.  În documente, asociatul unic este Ilra Post Holding SRL, iar beneficiar este Likos Nikolaos.

Peste 720 mii lei în câteva luni de la instituții publice din țară! Contracte date prin încredințare directă

Ilra Pink Post Operations SRL a fost înființată în februarie 2023 și a prins deja mai multe contracte cu instituții publice. Societatea cu sediul în Voluntari-Ilfov a beneficiat de peste 720 mii lei de la diverse direcții sau primării din țară. La o lună de la înființare, societatea Ilra Pink Post Operations SRL a beneficiat de aproape 20 mii lei, sumă fără TVA, pentru livrarea corespondenței de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public Zalău, județul Sălaj. În luna mai 2023, firma a beneficiat de 160 mii lei de la Primăria Sectorului 3 București pentru expediere a corespondenței. În luna august a bătut palma cu Primăria municipiului Slatina, județul Olt, pentru servicii poștale. De asemenea, în urmă cu câteva zile a încheiat un contract de peste 300 mii lei pentru distribuirea corespondeței cu Direcția Fiscală Locală Sibiu. Toate aceste contracte au fost făcute prin încredințare directă.

Vlad ROTARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here