Licitație caritabilă organizată la Colegiul „Emil Racoviță”

Prin Fundația Leris, Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a înscris cu un proiect în campania de strângere de fonduri „Cros pentru școli”, organizată de Fundația Comunitară Iași.

Intitulat „Voci la unison”, proiectul Colegiului Racoviță are ca scop modernizarea tehnică a sălii de festivități, prin dotarea acesteia cu o stație profesională de sonorizare. Cu acest scop, până pe 7 aprilie 2017 se va desfășura o campanie de strângere de fonduri, prin diferite activități cultural-artistice, sportive și de dezvoltare personală la care va participa întreaga comunitate „Racoviță”: elevi, profesori, părinți, foști absolvenți.

Una dintre aceste activități este licitația caritabilă „Fii tu cel care dă tonul!”, care va avea loc marți, 21 februarie 2017, la ora 17:30, în sala de festivități a Colegiului „Emil Racoviță”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociației Culturale pentru Educație Patrimonială (A.C.E.P.) Iași și se va desfășura în cadrul și în atmosfera specifice unei licitații, fiind coordonat de artistul plastic Ileana Ștefănescu, vicepreședinte al A.C.E.P. și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Obiectele puse în vânzare reprezintă produse artistice ale elevilor școlii (desene, picturi, grafică, fotografii) sau obiecte de artă donate de părinți și de profesori. Licitația propriu-zisă va fi pregătită de o ședință de evaluare a lucrărilor (vineri, 17 februarie) și de expunerea cu titlul Lucrarea de artă–de la creație la investiție, despre valoarea și evaluarea unei opere de artă (luni, 20 februarie), realizată de artistul plastic Ileana Ștefănescu, din București.

Eveniment inedit în contextul activităților școlare, se dorește ca licitația caritabilă să fie mai mult decât o acțiune de strângere de fonduri, și anume un mijloc de a consolida solidaritatea între membrii comunității racovițiste, de a contribui la cultivarea sentimentului de implicare activă în viața școlii și, mai ales, de a populariza în Colegiul „Racoviță”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here