Liceul în care TOŢI ELEVII unei clase au rămas corigenți la matematică!

 

Toţi cei 33 de elevi ai unei clase a XII-a de la Liceul din Turceni, judeţul Gorj, au rămas corigenţi la matematică pe primul semestru al anului şcolar. Dirigintele acestora, care este şi profesorul de matematică, spune că elevii au fost total dezinteresaţi de materia respectivă.
 
Profesorul Ion Pasăre spune că în primul semestru al anului şcolar, elevii au fost mult mai interesaţi de petreceri şi de obţinerea permisului de conducere, şi mai puţin de matematică.”Parcă e un făcut la clasa aceasta, dar aproape toţi au fost născuţi între septembrie şi ianuarie şi au ţinut-o numai din majorat în majorat. De asemenea, aproape toţi au luat permis de conducere pentru că au urmat cursurile la şcolile de şoferi, iar de matematică nu i-a interesat câtuşi de puţin”, a declarat profesorul de matematică.

La sfârşitul primului semestru, profesorul a încercat să îi ajute măcar pe unii elevi să promoveze cu media 5, însă aceştia nu au ştiut să rezolve nici măcar un exerciţiu de nivelul clasei a VII-a. „Le-am dat cât s-a putut de simplu, le-am sugerat şi răspunsurile doar ca să văd cât sunt de neştiutori şi niciunul nu a fost în stare să spună răspunsul corect. Au picat toţi, iar apoi au început să vină să mă întrebe dacă facem meditaţii. Le-am spus că meditaţii aş putea face doar dacă au nelămuriri pentru admiterea la facultate, nu pentru ceea ce nu învaţă de la clasă”, a mai precizat Ion Pasăre.
 
Directorul liceului din Turceni, Octavian Vladu, a declarat, la rândul său, că, pe parcursul celui de-al doilea semestru şcolar, el sau alt profesor de matematică vor superviza orele de la clasa a XII-a D. Conducerea unităţii de învăţământ are dreptul la un astfel de demers.Elevii clasei menţionate au susţinut, în aceste zile, examenele de simulare a bacalaureatului, urmând ca notele să fie afişate la sfârşitul săptămânii viitoare. Cei mai mulţi dintre ei au declarat conducerii unităţii de învăţământ că au rezolvat multe dintre exerciţiile de la matematică.
 
 
 
 
 
(Sursa: evz.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here