Rachiu din găinaț politic, rafinat by USR Iași

Pe 29 martie, vineri,  Andrei Postolache, consilier local din partea USR, vota pentru mafia primarului Chirica în Consiliul Local Iași, declanșînd un scandal uriaș, în urma căruia unii dintre foștii săi susținători s-au delimitat public de fosta speranță a politicii ,,  progresiste ,, ieșene.

Presa vuiește, pe Facebook  curg comentariile, lumea e nedumerită. Filiala locală a USR tace. Tac și cei doi parlamentari de Iași ai USR, deputata Cosette Chichirău și senatorul Dan Lungu.

USR Iași – Chichirău – Lungu tac și sîmbătă. Și duminică. Și luni. Abia marți, pe la prînz, filiala municipală a USR Iași, condusă de un muțunache din poșeta șefei de organizație județeană, emitea un comunicat penibil, prin care se spăla pe mîini de Postolache, dar nu sufla o vorbă de rahatul pe care l-a produs mizeria politică Postolache.

Deputata Chichirău a continuat să tacă, profund, așa cum a învățat probabil în America. Deși de la o țață ca ea nu prea te-ai aștepta la așa o tăcere prelungită. A continuat să tacă și senatorul Lungu, cu o tăcere ceva mai cultă decît a șefei lui, ba chiar cu accente sociologice foarte analitice.

Și poate că or mai fi tăcînd și acum, în duet, profund, ca în fundul Pămîntului. Sau în propriile funduri.

USR – întuneric ca-n c…ontur. Asta e concluzia, tovarăși cetățeni. Salvarea se amînă, din lipsă de salvatori, pentru stagiunea următoare. Nu uitați să cumpărați bilete, va fi o salvare cum n-ați mai văzut !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here