La Rondul Vechi se ridica cel mai sigur bloc din Iasi. Lucrarile sunt avansate

@ Lucrarile au ajuns deja la nivele superioare ale turnului cu 11 etaje ce se ridica la Rond Vechi @ Investitiile realizate pentru stabilizarea solului fac din acest eidificiu cel mai sigur bloc din Iasi @ Lucrarile La Rond Vechi Residence sunt efectuate de catre Mega Edile Iasi SRL, o firma cu traditie in domeniul constructiilor rezidentiale, care are in portofoliul sau proiecte complexe precum ansamblul Newton din Tatarasi sau cartiere de blocuri si locuinte individuale in comunele limitrofe ale Iasului.

Proiectul Rond Vechi Residence, una dintre cele mai impozante constructii de locuinte din Iasi, a intrat in linie dreapta. Un complex locativ cu 11 etaje ce are disponibile spre vanzare apartamente cu 1,2 si 3 camere, in Nicolina, linga unul dintre cele mai cunoscute hypermarketuri, Selgros, este in grafic. Dezvoltatorul imobiliar, cu eforturi financiare proprii a rezolvat toate problemele aparute in zona, cele referitoare la surparile din apropierea soselei principale, si, se pare ca, edificiul a devenit acum cel mai sigur loc din Iasi. La constructia si siguranta blocului s-au folosit nu mai putin de 300 de stalpi de sustinere iar numarul mare de compartimentari disponibile ne face sa credem ca acest bloc va fi pe placul multor persoane, chiar si celor exigente sau neconventionale. Pozitia, de asemenea avantajoasa, la bulevard,  impreuna cu dotarile de top si finisajele premium, au menirea de a asigura confortul si linistea caminului ideal. Initial, proiectul Rond Vechi Residence a prevazut ridicarea a celui mai inalt bloc de locuinte din oras, cu o inaltime de 50 de metri, 112 apartamente, si 14 etaje. Negocierile cu reprezentantii Primariei nu au fost insa deloc usoare avand in vedere faptul ca in imediata apropiere a impozantului edificiu se afla o biserica. Prevazut cu o parcare subterana cu peste 100 de locuri, suprafata construibila a blocului a fost avizata pentru 791 mp, in timp ce aleile si locurile de parcare ocupa 894 mp, iar spatiile verzi si libere aproape 300 mp.

Spatii comerciale ultramoderne si 100 locuri de parcare

Apartamentele din cadrul Rond Vechi Residence sunt pozitionate avantajos, la bulevard, si vin cu o serie de dotari de top ce garanteaza confortul si linistea unui caminul normal. Structura de rezistenta a blocului este pe cadre de beton,  aceasta fiind proiectata conform normativelor in vigoare, cu  pereti de caramida. Compartimentarile interioare sunt realizate tot din caramida cu o grosime de 30 cm la care se adauga aproximativ 5 cm de tencuiala si var. Edificiul de la Rond Vechi este compus din 2 demisoluri, parter cu spatii comerciale, ce vor fi finalizate in 2019. Mai mult, proiectul rezidential a fost proiectat sa reziste cu succes la seisme de magnitudinea de 9 grade pe scara Richter. Lifturile vor fi moderne,  rapide si silentioase iar baile vor fi dotate complet cu gresie si faianta din Italia. Referitor la locurile de parcare, acestea vor fi individuale si usor accesibile  dar si bine-dimensionate.

Peste 500.000 de euro in consolidarea si imbunatatirea terenului din zona

Cu toate ca surparea trotuarului din zona Rond Vechi nu s-a produs din vina dezvoltatorului, acesta a decis sa investeasca in stabilitatea si consolidarea terenului din perimetrul blocului ce urmeaza a fi edificat. Investitorul Daniel Niculita, cel care dezvolta proiectul imobiliar Rondul Vechi Residence, a cheltuit peste 500.000 euro in consolidarea si imbunatatirea terenului.

“Au fost efectuate lucrari ample pentru care s-au folosit nu mai putin de 350 de piloti forati cu inaltimea de 12 metri si cu diametrul variind de la 40 cm la 90 cm. Echipa de arhitecti si ingineri a luat toate masurile necesare pentru a asigura stabilitatea terenului si rezistenta cladirii care se afla aproape jumatate ingropata sub pamant. Din cei aproximativ 40 metri ai blocului, circa 19 metri se afla sub pamint. Lucrarile au fost facute ca la carte si nu au existat alte alunecari de teren pina acum in afara de cele de pe data de 7 ianuarie, cand s-a surpat acel beci din vecinatate”, a conchis beneficiarul proiectului Rond Vechi Residence, Daniel Niculita.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here