La PDL sună mai tot timpul ocupat. Mihai Răzvan Ungureanu, despre unificarea Dreptei: "De la PDL nu am primit răspunsuri concludente"

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a afirmat sâmbătă, la Bistriţa, că s-a încheiat prima etapă de dialog politic purtată cu lideri ai formaţiunilor de dreapta, însă de la PDL nu s-au primit „răspunsuri concludente”.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că dialogul va continua, iar în cazul unui eşec va fi aplicat un „scenariu de vreme rea”, anunţă MEDIAFAX.


„Am anunţat că 25 mai 2013 înseamnă încheierea primei etape de dialog politic pe care îl purtăm cu lideri ai diferitelor formaţiuni din dreapta. Am avut discuţii cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu am primit răspunsuri concludente. PDL, potrivit răspunsurilor sale, trece printr-o etapă de reorganizare. Sper ca această etapă de reorganizare să nu dureze până în 2016, să se încheie repede fiindcă timpul presează, iar 2014 este mâine”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a declarat că se înşală cine crede că 2014, „anul a două încercări electorale de mari dimensiuni”, e „un an peste care se poate trece fără efort”.
 „Cine nu câştigă în 2014 nu câştigă nici în 2016. 2014 este prilejul reechilibrării vieţii politice în România. Este prilejul colaborării pentru a obţine o listă comună pentru europarlamentare compusă din nume credibile, nu din clientelă de partid, capabilă să reprezinte dreapta românească şi România în Parlamentul European şi în toate celelalte comisii ale Parlamentului. PPE se sprijină şi doreşte reprezentare consistentă a partidelor din dreapta eşichierului românesc la Bruxelles, dar o reprezentare competentă, nu imobilă, care să facă în egală măsură cinste României şi Europei”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a spus că alegerile europarlamentare sunt foarte importante, la fel ca şi cele prezidenţiale.

„Un nume capabil să strângă în spatele său forţele tuturor celor care cred în democraţie, în drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, în stat de drept, în independenţa justiţiei, în continuarea reformelor structurale ale statului. Nu mai mulţi candidaţi, fapt care ar duce la resurse risipite, competiţii neobişnuite şi toxice pentru imaginea şi calitatea politicii de centru-dreapta, un candidat pe care să-l susţinem cu toţii şi în spatele căruia să ne aliniem cu toţii pentru a avea o victorie capabilă să reechilibreze politica românească, astăzi profund dezechilibrată de prezenţa covârşitoare a USL în Parlament”, a spus Ungureanu, preluat de MEDIAFAX.

El a declarat că, tot în 2016, dreapta românească trebuie să se unească pentru a ajunge la guvernare.

„Că e vorba de PDL, că e vorba de Alianţa Dreptate şi Adevăr, că e vorba de alte formaţiuni politice care ar putea să apară, că e vorba ONG-uri cu scop politic sau ce altceva îşi va face apariţia. Am avut discuţii cu Vasile Blaga şi am convenit ca aceste discuţii să continue până când PDL îşi va desluşi propria atitudine faţă de proiectul pe care l-am oferit. Am avut discuţii cu membri marcanţi ai Iniţiativei România Liberală. Cred că ne despart zile de la a încheia un protocol între IRL şi Alianţa DA. Avem discuţii cu membri ai Fundaţiei MişcareaPopulară”, a spus senatorul.

Ungureanu a declarat că dialogul va continua.

„Oferta noastră e făcută şi cine doreşte să îşi conducă acţiunea politică potrivit acestei oferte este binevenit, cine nu îl chemăm să motiveze acest lucru în public şi să-şi explice refuzul, arătând în felul acesta cetăţenilor români, electoratului de centru-dreapta, motivele pentru unii doresc pur şi simplu să fie de capul lor într-o lume care cere unitate. Ştim cu toţii că unirea face puterea. (…) Îi chemăm pe toţi pe aceeaşi orizontală a cooperării politice. Primul pas care trebuie făcut este dialogul. În funcţie de rezultatele dialogului, vom lua o decizie sau alta. Avem şi scenariu de vreme rea, dar ar fi păcat să se întâmple acest lucru”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here